Ve karşınızda AMD Godzilla!

AMD, "Dünyanın en hızlı grafik kartı" iddiasını taşıyan yeni canavarını, resmi olarak tanıttı!

Ve karşınızda AMD Godzilla!

Şu sıralar ekran kartı savaşları bir hayli kızışmış durumda. 26 Mart'ta Nvidia'nın tanıttığı GTX Titan Z'nin ardından bu kez AMD tarafından büyük bir çıkış gördük. AMD, "dünyanın en hızlı grafik kartı" iddiasıyla Godzilla kod adlı Radeon R9 295X2 ekran kartını bir etkinlikte tanıttı. Radeon R9 295X2, su soğutmalı sistemi, 5632 çekirdeği ve 11.5 TFLOPS'luk işlem performansıyla, canavar gibi bir sistem toplamak isteyenlerin dikkatini çekecek türde.

26 Mart'ta GTX Titan Z'yi tanıtan Nvidia'dan Jen-Hsun, "Eğer süper bilgisayar istiyorsanız, ihtiyacınız olan kart Titan Z," demişti ve kartın fiyatının 2999 dolar olduğunu açıklamıştı. Buna karşılık Godzilla lakaplı Radeon R9 295X2 ekran kartının 1499 dolar fiyat etiketine sahip olacağını açıklayan AMD, kart için "Ultra performans isteyen PC oyuncuları için tasarlanmıştır," diyerek adeta Nvidia'ya karşılık verdi. İki canavar arasındaki fiyat farkı tam olarak yarı yarıya. Peki, "Godzilla" lakaplı Radeon R9 295X2'de ne var?

Nvidia'nın GTX Titan Z'de sunduğu 2 Kepler GK110 GPU'suna karşılık olarak 2 Radeon R9 290X GPU'suna Godzilla'da yer veren AMD, işlem gücü bakımından da Titan Z'nin önünde görünüyor. 11.5 TFLOPS'luk işlem gücü sunan yeni Radeon R9 295X, Titan Z'nin 8 TFLOPS'luk değerinin önünde. Elbette bu değerlerin performansa ne derece etki ettiğini söylemek şimdiden güç.

Radeon R9 295X'in diğer bilgileri ise şöyle;

Okuyucu Yorumları