...Ve korkulan oldu!

Daha önce hiçbir antivirüs devi, hackerlar'dan bu kadar büyük bir darbe yememişti...

...Ve korkulan oldu!

Hüseyin Cem Köylü

Symantec'in başına gelen kaynak kodu hack'inden daha önce burada bahsetmiştik. Symantec, kaynak kodlarını internete koymamaları şartıyla Anonymous ve AntiSec hacker'larına 50.000 dolar fidye ödemeyi kabul etti. Tabi bu hackler'ları yakalamak için yapılan operasyonun bir parçasıydı. Fakat işler Symantec'in istediği gibi gitmedi ve siber hırsızlar Symantec'in 1.27GB'lık kaynak kod setlerini The Pirate Bay'de paylaştılar.

Bir Symantec çalışanı "FBI ile birlikte çalışmıyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi size tek seferde 50.000 dolar ödeyemeyiz. İlk üç ay için 2.500 dolar öderiz, bunun karşılığında siz de hack işlemi ile ilgili yalan attığınızı duyurursunuz. Bundan sonra da 50.000 doların kalan kısmını öderiz. Böylece problem çözülmüş olur" diyerek hacker YamaTough'u ikna etmeye çalışmış. Fakat YamaTough ve AntiSec'in sabrı tükendi ve "Karar vermeniz için 10 dakikanız var. Yoksa PCAnywhere ve Norton Antivirüs kaynak kodlarınız (toplamda 2.350 MB rar'lı boyutu) aya uçar... Eğer ki cevap vermeyecek olursanız bunu BAŞLA olarak anlarız ve inanın işin içinden çıkamazsınız" demiş.

Symantec çalışanı biraz daha zaman istediğinde pazarlık sona erdi ve kaynak kodları The Pirate Bay'de yayınlandı.

Daha önce pcAnywhere'in zorunlu durumlarda kullanılmaması gerektiğini söyleyen Symantec, bakalım bu durum karşısında ne yapacak?

Okuyucu Yorumları