..ve Mac de oldukça kolay hacklendi

Kanada'da üzerine konulan 10,000 dolarlık ödülden sonra Mac'in de hacklenmesi uzun sürmedi.

..ve Mac de hacklendi

Dün haberini yayınladığımız Kanada Vancouver'da yapılan CanSecWestGüvenlik Konferansı yöneticilerinden Dragos Ruiu, "Bir çok kişi OS X'i çok güvenli olduğunu düşündüğü için kullanıyor, öyle gösteriyor ki, Microsoft güvenliğe çok daha fazla zaman ve iş gücü ayırıyor" diye konuştu.

10,000 dolarlık ödülü kazananın ismi açıklanmadı ama dışarıdan değil, konferansa katılanlardan biri olduğu biliniyor. Bazı katılımcılar, Apple'ın OS X için Perşembe günü yaptığı yamaların tesadüf olmadığını düşünüyorlar.

Windows'un yaygın kullanımdan dolayı, zararlı yazılım yazanların veya hackerların az kullanılan Mac'le hemen hemen hiç uğraşmadıkları bir gerçek. Bu da sahte bir "güvenliymiş" izlenimini doğuruyor.

Ayrıca OpenBSD proje lideri Theo de Raadt'a göre Apple, kendi söylediğinin aksine açıklarını bulanlara karşı hemen davacı oluyor. Raadt'ın tahmini, eğer hackerlar Apple'dan tehditkar mektuplar almaya devam ederlerse, bunun Apple'a karşı oldukça sert şekilde ters tepebileceği.

CHIP Online Yorumu: Yaygın olmayan programların, kendilerini güvenli gibi göstermesi yeni bir olgu değil. Bu PC'lerimizde bazı internet tarayıcıları için de söylenebiliyor. Ama yine de aşağıdaki gibi reklamların ne kadar aldatıcı olabileceği konusuna iyi bir örnek olsa gerek.

Okuyucu Yorumları