...Ve Microsoft, Apple'ı yakaladı!

Yapılan araştırma, Microsoft'un bu önemli konuda Apple'ı yakalamak üzere olduğunu gösteriyor!

Microsoft, Apple'ı yakaladı!

Argus Insights araştırma şirketi Apple, Microsoft, Google, Amazon ve Samsung gibi en önemli teknoloji markalarının "müşteri memnuniyeti" konusunda ne durumda olduklarını ortaya koyan bir rapor yayınladı. Yaklaşık 942 binin üzerinde tüketici değerlendirmesini içeren "Battle Of The Brands 2015" isimli çalışma bazı çarpıcı sonuçların ortaya çıkmasını sağladı.

Apple hala telefon, tablet ve giyilebilir aksesuar konusunda müşterilerini mutlu eden bir numaralı şirket konumundayken, ikinci sırada yer alan Microsoft'un da tüketici isteklerine odaklanarak arayı hızla kapattığı görülüyor. Bu olumlu yükselişin arkasındaki itici güç de hiç kuşkusuz Surface Pro 3 ve artık Microsoft olarak yeniden markalandırılan Nokia cep telefonları.

Raporda ayrıca Microsoft'un diğer büyük rakipleriyle ilgili dikkat çeken bilgiler de yer aldı. Google'ın Nexus hattı, kendi sahip olduğu Android işletim sistemini kullanmasına rağmen, Nest akıllı ev otomasyonunda olduğu gibi Microsoft ve Apple kadar tüketicileri mutlu edemiyor. Akıllı ev ürünleri kategorisinde de Amazon'un Echo adlı ürünü müşteri memnuniyeti konusunda başarı sağlıyor.

Araştırmada yer alan şirketler arasındaki Samsung'un SmartThings akıllı ev çözümü onu Nest'ten daha iyi bir konuma yükseltemezken, cihaz konusunda Apple'ın ezici üstünlüğünün oldukça gerisinde kaldığı görülüyor.

Okuyucu Yorumları