...Ve Samsung Kararını Verdi!

Samsung Electronics, yaklaşık 1 yıldır tartışılan büyük değişim planı konusunda son kararını verdi!

...Ve Samsung kararını verdi!

Samsung Electronics'in hisselerinin küçük bir kısmını elinde bulunduran fon kuruluşu Elliott Associates, yaklaşık bir yıl önce şirkete sunduğu önerisinde, Samsung Electronics'in iki ayrı şirket olarak yoluna devam etmesi gerektiğini söylemişti. Bunun nedeni olaraksa, şirketin sahip olması gereken Pazar değerinden yüzde 70 oranında daha az değerli görünmesini göstermişti. Bunu ise, Samsung Electronics'in hatalı şirket yapısına bağlamıştı.

İlgili haber: Samsung Galaxy S8 "Altın" da Göründü!


Bir süredir şirketin ikiye bölüneceği konuşulsa da, bunun şimdilik bir hayal olduğu kesinleşti. Samsung Electronics Başkanı Kwon Oh-hyun, yıllık hissedarlar toplantısında konuyu uzun bir süre değerlendirdiklerini ancak şu anda şirket yapısını değiştirmenin doğru olmayacağına karar verdiklerini söyledi. Oh-hyun, şu anda böyle bir değişime gitmenin, bir holding için negatif etkileri olacağına işaret etti.

İlgili haber: Galaxy S8, Note 8... İşte Samsung'un 2017 Planları!

Bu açıklamanın ardından, Samsung Electronics'in hiçbir zaman şirket yapısını değiştirmeyeceği sonucunu çıkartmamak lazım. Ama şurası bir gerçek ki şirket, en azından yakın gelecekte böyle bir adım atmayı planlamıyor...

Okuyucu Yorumları