Ve sonunda onu da geri çektiler!

Son dönemin en çok konuşulan cihazlarından biri daha, apar topar satıştan kaldırıldı!

...Ve geri çektiler!

Bundan sadece birkaç gün önce, etrafta dolaşan bir dedikodu HP'nin Chromebook 11'inin başına kötü şeylerin geleceğini fısıldıyordu ve olan oldu; bir internet sitesinden gelen haber ile ürünün Best Buy sitesinden kaldırıldığı gözlemlendi. Best Buy'ın elindeki tüm Cromebook 11 ürünlerini raftan kaldırmasından kısa bir süre sonra ürün, sırası ile Amazon, HP ve Google internet mağazalarından da çekildi.

Bir anda piyasadan çekilen ürün üzerindeki sorunun ne olduğuysa kısa sürede açıklandı: Micro USB şarj aleti. Evet, Chromebook 11 ile birlikte kutudan çıkan cihaz, şarja takıldığı andan itibaren ısınmaya başlıyor ve sonunda Chromebook'un kendisine de zarar verebiliyor. Konu hakkına Google PR tarafından yapılan açıklamanın genel hatlarıysa şu şekilde ortaya çıktı; "Google ve HP olarak, bazı şarj aletlerinin ısındığı, bazılarının daha ileriye giderek cihazı tamamen bozabildiği hakkında aldığımız şikayetler doğrultusunda, bir süreliğine HP Chromebook 11 satışlarını durdurmuş bulunmaktayız. Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu ile birlikte sorunu çözmenin en makul yolunu arıyoruz ve kısa süre içerisinde daha fazla bilgi vereceğiz. Bu esnada HP Chromebook 11 satın alan kullanıcıların, cihaz ile birlikte gelen şarj aletini kullanmamalarını öneriyoruz. Diğer taraftan, farklı şarj aletleri ile HP Chromebook 11'lerini kullanmalarında hiçbir sakınca yoktur. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

HP'nin başına gelenler, son çeyrekteki satışlarını olumsuz yönde etkileyeceğe benziyor. Dell'in "kedi idrar1" fiyaskosu kadar ses getiren problem, umuyoruz kısa sürede çözülecektir. Bu arada HP'in diğer Chromebook'u olan HP Chromebook 14 satışları devam etmekte.

Okuyucu Yorumları