Ve sonunda YouTube da hack'lendi!

Ve sonunda bu da oldu; YouTube hack'lendi! İşte dev video sitesinin başına gelenler...

YouTube hack'lendi!

4 Temmuz internet dünyası için oldukça hızlı başladı. Sabah saatlerinde YouTube'un hacklendiği ve genç pop şarkıcısı Justin Bieber videolarının hedef alındığı haberleri kulaktan kulağa yayıldı. Facebook ve Twitter'dan binlerce kişi YouTube'daki Justin Bieber videolarını içeren sayfalarla oynandığını paylaştı. Bu sayfalara girenler, zararlı içerik barındırdığı düşünülen sayfalara yönlendiriliyordu.

Güne damgasını vuran ikinci haber ise Apple'ın iTunes App Store'unun hacklendiği yönündeydi. Bu sayede de kullanıcıların bilgisi dışında, kredi kartları aracılığıyla alışveriş yapılmıştı.

Hack haberlerinde herkese ortak bir uyarıda bulunuldu: Bieber ile ilgili videolara bakmayın ve App Store hesaplarınızı mutlaka kontrol edin.

Google doğruladı: Evet, hack'lendik!

Google doğruladı: Evet, hack'lendik!

Konu hakkında ilk açıklama ise Google'dan geldi... Google, yaptığı açıklamada, YouTube'un sabah saatlerinde saldırıya uğradığını doğruladı.

Açıklamaya göre Google yetkilileri, 1 saat içerisinde durumu farkettiler ve yorumları geçici olarak kapattılar. 2 saat içerisinde de sitedeki hatayı kapatıp her şeyin normale dönmesini sağladılar. Yani YouTube'a yapılan saldırılar, yorum sistemindeki bir açıktan kaynaklandı.

Google, açıklamasını, yine benzer bir saldırıyla karşılaşmamak için her şeyi yaptıkları notunu düşerek bitirdi...

Okuyucu Yorumları