Ve yeni iPad geldi!

Yeni iPad, Apple'ın beklenen etkinliğinde resmen tanıtıldı! İşte dakika dakika yaşananlar...

Ve yeni iPad geldi!

21:27 Apple'ın tanıtımı tamamlandı. Yeni iPad'in isminden etkinlik boyunca hiç söz edilmedi. Yeni iPad'in adını ve daha fazla bilgiyi, Apple'ın resmi sitesinde ortaya çıkmasının ardından sizlerle paylaşacağız.

21:24 - Cook, Apple çalışanlarına ve destek olanlara teşekkür ediyor.

21:22 - Tim Cook yine sahnede ve "yeni iPad"den bahsediyor.

21:19 - Bu arada iPad'in grafik işlemcisinin dört çekirdekli olduğunu, işlemcisinin ise çift çekirdekli olduğunu söyleyelim. Kıyaslama açısından, Tegra 3'ün 12 çekirdekli bir grafik işlemcisi bulunuyor. Ancak Apple'a göre iPad'in grafikleri Tegra 3'den çok daha hızlı.

21:17 - "Bu ekran, şimdiye dek gördüğünüz en gelişmiş ekran."

21:14 - iPhoto'nun fiyatı 4.99 dolar ve bugünden itibaren indirilebiliyor.

21:13 iPhoto, iPhone'da da kullanılabilecek.

21:09 - Yeni iPad'in isminden hala bahsedilmedi. iPad 3 veya iPad HD adı hiç anılmadı ve yeni iPad'in ismi şimdilik "yeni iPad".

21:06 - Fotoğraf düzenleme oldukça akıcı bir şekilde yapılabiliyor. 12mp'lik bir fotoğraf üzerinde düzenleme oldukça akıcı görüünyor.

21:04 - iMovie'ye yapılan güncellemeler de var. Bunlar arasında gelişmiş planlama ve düzenleme araçları bulunuyor.

iPhoto güncellemeleri arasında ise çoklu dokunma ile düzenleme, yeni fotoğraf kitabı seçenekleri var. iPhoto'nun daha karmaşık düzenleme araçlarına sahip olduğu göze çarpıyor.

20:58 - Garage Band'e Smart Strings, Note Editor, iCloud desteği ve yeni paylaşma seçenekleri eklenmiş. Önemli bir yeni özellik ise birkaç iPad'de aynı anda şarkı çalmanıza izin veren Jam Session.

20:57- iWork paketi, yeni iPad için güncellenmiş ve Retina ekrandan faydalanıyor. Fiyatı ise 9.99 dolar. Yükseltme ise ücretsiz.

20:55- Oyun tanıtımlarının ardından Phil Schiller sahnede ve iWork hakkında konuşuyor.

20:52 - Mike Capps sahnede ve Infinity Blade Dungeons gösteriliyor. Oyun oldukça etkileyici görünüyor. Biraz yavaşlama göze çarpsa da grafikleri harika.

20:50- Şimdi ise bir grafik tasarımı uygulaması tanıtılıyor (Autodesk). Dokunmatik ekran ile resim çizmeye yarıyor ve 100 megapiksellik resimler oluşturabiliyor. Resme ne kadar yaklaşırsanız yaklaşın, piksellenmiyor.

20:49 - Şimdi ise bir grafik tasarımı uygulaması tanıtılıyor (Autodesk).

20:45 - Sky Gambler: Air Supremacy adında bir uçuş simülasyonu gösteriliyor. Grafikler konsol kadar olmasa da oldukça etkileyici görünüyor. Bu arada iPad'in yurtdışı fiyatları 499 dolar (16GB), 599 dolar (32GB) ve 699 dolar (64GB) olacak.

20:43 - Retina ekran için Flipboard ve diğer uygulamalar gösteriliyor.

20:41 - Pil ömrünün iPad 2 ile aynı olduğu söyleniyor. Yeni iPad vsiyah ve beyaz renklerde sunulacak. 16GB, 32GB ve 64GB sürümleri bulunacak cihaz, 16 Mart'ta piyasaya sürülecek (ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İsviçre...).

20:39 - Yeni iPad, kişisel hotspot işlevini görebiliyor. Pil ömrü ise Apple'a göre 10 saat. Önemli özelliklerden bir diğeri de yeni ses dikte etme işlevi. Cihaz 9.4mm kalınlığında ve yaklaşık 635 gram.

20:36 HSPA+ ile 21Mbps veri aktarımını ve DC-HSDPA ile 42Mbps veri aktarımını destekliyor. 4G LTE bağlantısı da onaylandı.

20:32 - "iSight" kamerası duyuruldu. 5MP'lik kamera, yüz algılayabiliyor ve otomatik odaklanma kilidine sahip. 1080p video kaydı yapabiliyor.

20:31 - Yeni iPad'in çözünürlüğü 2048x1536. İnç başına 264 piksel düşüyor. İşlemci olarak A5X çipini kullanıyor. Bu çip, dört çekirdekli bir grafik işlemcisine sahip ve Apple, Nvidia Tegra 3'ten dört kat daha fazla grafik gücüne sahip olduğunu söylüyor.

20:28 - Phil Schiller, yeni iPad'den bahsediyor: 9.7 inç Retina ekran (iPad 2 ile aynı boyut). Yeni iPad 3.1 milyon piksel gösterebiliyor. Home düğmesi hala mevcut.

20:27 - Yeni iPad onaylandı: "Kategoriyi yeniden belirliyor" "Kullanıcıların sevdiği her şeyi korurken harika geliştirmeler getiriyor."

20:25 - "Bu uygulamalar inanılmaz, çığıra açan uygulamalar." "Öğrenmenize, yaratmanıza ve hemen hemen her şeyi yapmanıza yardımcı oluyorlar."

20:23 - Cook, iPad'in başarısının nedenlerinden bir kısmının iPad ile gelen uygulamalar ve büyük ekran için geliştirilen 200.000'in üzerinde uygulama olduğunu söylüyor.

20:21 - "iPad, notebook ve telefon kullanan kullanıcılara hangi cihazı daha çok sevdiklerini sorduğumuzda, iPad cevabını aldık. Kitaplar için de bu aynısıydı." "Taşınabilir oyun konsoluna sahip kullanıcılar da oyunlar için iPad'i tercih ettiklerini söylediler." "Bu inanılmaz."

20:19 - "Sadece geçtiğimiz çeyrekte 15.4 milyon satış yaptık." "Sadece yeni bir ürün değil yeni bir kategori oluşturduk." "Bu cihaz, sıkça yaptığınız şeyleri yapabilen en iyi cihaz olmalıydı."

20:18 - Yeni Apple TV, 1080p çözürlüğü destekleyecek. Tim Cook şimdi iPad hakkında konuşuyor.

20:16 - iCloud yoluyla satın alınmış olan filmlere erişilebileceğinden bahsediliyor.

"Yeni Apple TV yine 99 dolar gibi düşük bir fiyata sahip olacak. Bugün sipariş verebilirsiniz ve bunu yapmanızı öneriyorum."

20:14 Yeni Apple TV de duyuruldu. Yeni arayüz, iOS'u oldukça andırıyor. Simgeler, uygulamalar ve giriş ekranı iOS'un TV için geliştirilen bir sürümüne benziyor.

20:12 Böylelikle iOS 5.1 resmen duyurulmuş oldu.

20:11 Cook, iOS'a sahip 62 milyon cihazı sadece son çeyrekte sattıklarını söylüyor ve devam ediyor. "iOS'daki sevdiğimiz özelliklerden bir tanesi Siri. Siri sizin en iyi arkadaşınız, akıllı kişisel yardımcınız. Müşterilerimiz onu sevdiklerini söylüyorlar."

"Siri'nin diğer ülkelerde de çok eğlenceli olabileceğini düşünüyoruz. Avustralya gibi. Veya Fransa. Ve Almanya."

"Bugün ise Siri'yi Japonya'ya getiriyoruz. Japonca Siri, iOS 5.1'in bir parçası ve bugün kullanıma açılıyor. Siri'yi Japonya'ya önümüzdeki birkaç hafta içinde sunacağız."

20:08 Tim Cook şimdi iOS'un başarısından bahsediyor. Cook onu "en gelişmiş işletim sistemi" ve "kullanımı en kolay işletim sistemi" olarak adlandırıyor.

20:06 Cook, Apple'ın Grand Central Station (New York) mağazası hakkında konuşuyor. Mağazanın açılışıyla ilgili bir video gösteriliyor.

20:04 - 2011'in dördüncü çeyreğinde Apple'ın gelirlerinin %76'sı, mobil cihazlardan elde edildi. Dünya çapında 362 Apple mağazası bulunuyor ve bu mağazalar son çeyrekte 110 milyon ziyaretçiyi ağırladı.

20:02 - Tim Cook, "PC devrimi" sonrası dönemi hakkında konuşuyor. "PC'nin dijital dünyanızın merkezi olmadığı bir dünyadan bahsediyoruz." "PC'den önce üç cihazımız var. ipod, iPhone ve iPad" "Bu üçünün de Apple olması dolayısıyla şanslıyız."

20:00 - Ve Tim Cook sahneye çıktı!

19:54 - Tüm kalabalık merakla iPad 3'ün tanıtılmasını bekliyor. Sahne henüz boş ve ekranda beyaz bir Apple logosu görünüyor.

19:40 - Etkinlik yaklaşık 20 dakika sonra başlayacak. iPad 3 (veya iPad HD) hakkında tüm merak edilenlerin cevap bulmasına dakikalar kaldı.

--

Ve nefesler tutuldu... Apple'ın, San Francisco'da düzenleyeceği ve iPad 3'ü tanıtacağı büyük etkinliği başlamak üzere. Eğer büyük bir aksilik olmaz ya da Apple, herkesi ters köşeye yatırmazsa, biraz sonra iPad 3 ile ilk kez tanışma fırsatı bulacağız.

iPad 3 hakkında aylardır pek çok dedikodu ortalıkta dolaşıyor. Bunların hangilerinin doğru hangilerinin yanlış olduğunu, kısacası gerçek iPad 3'ün neye benzeyeceğini, Türkiye saati ile 20:00'de başlayacak etkinlikte öğreneceğiz.

Biz de bu etkinliği dakika dakika, canlı yayında sizlere aktaracağız. Eğer Apple'ın büyük etkinliğinde yaşanan hiç bir detayı kaçırmak istemiyorsanız, bu sayfayı sık sık yenileyin; tüm gelişmeleri dakika kaçırmadan öğrenin...

Okuyucu Yorumları