Veeam Büyümeye Devam Ediyor

Veeam, 2019'un ikinci çeyreğindeki yüzde 26'lık yıllık sürekli gelir büyümesiyle bulut veri yönetimindeki liderliğini pekiştirdi.

Veeam liderliğini pekiştirdi

Bulut Veri Yönetimi sağlayan yedekleme çözümlerinin lider şirketi Veeam Software 2019 ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Kısa bir süre önce yıllık satışlarında 1 milyar doları geçerek yazılımın lider seçkin şirketleri arasına giren Veeam'in yıllık sürekli geliri (ARR) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artış gösterdi. Bu da yeni Veeam Availability Suite™ 9.5 Update 4'u da içeren tüm yeni Veeam ürünleri için bu yılın başlarında duyurulan benzersiz abonelik fiyatlama modelinin başarısının bir göstergesi. Veeam'in şirket tarihindeki en önemli ürünlerinden biri olarak görülen Veeam Availability Suite U4, Ocak'ta piyasaya çıkarılmasından bugüne kadar 350.000 kez indirildi.

Veeam Büyümeye Devam Ediyor

Veeam Kurucu Ortağı ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ratmir Timashev AR-GE, satış ve pazarlama ve iş ortağı ekosistemine yaptıkları yatırımı artırmaya devam ettikçe tüm dünyadan kurumların da Veeam'in Abonelik lisanslamasını her gün daha fazla benimsediklerinin farkında vardıklarını ifade ediyor. "Her coğrafyada büyüyoruz. Evrimimizde İkinci Perde olarak nitelediğimiz Hibrit Bulut'a geçtikçe de Veeam'de olmak daha da heyecan verici bir hale geliyor. Kurumların yüzde 72'si Bulut Veri Yönetimi'ni benimsemeye hazırlar ve bulut stratejilerine geçiyorlar. Onların bu yolculuklarını desteklemekten ve Bulut Veri Yönetimi'nin bir numaralı oyuncusu olarak veri beklentilerini karşılamaktan dolayı heyecan duyuyoruz."

Timashev stratejik teknoloji iş ortaklarıyla birlikte çalışma konusunda hiç olmadıkları kadar güçlendiklerini ve kurumlardan da büyük talep gördüklerini belirtiyor. "2019'un ikinci yarısında yeni iş ortaklıklarımızı duyuracağımızı tahmin ediyoruz. Böylece sektör lideri donanım, depolama ve hiper birleşik çözümlerle Veeam'in yedekleme ve veri koruma yazılımlarını birleştirerek iş ortaklarımızın ileri dönemdeki taleplerini de karşılayabileceğiz. Oldukça olumlu karşılanan yeni "with Veeam" programımız da, müşterilerimizin seçeneklerini ve esnekliğini geliştirecek birleşik, donanım artı yazılım çözümü sunacak teknoloji iş ortaklarımızla nasıl yenilikler geliştireceğimiz ve işbirliği yapacağımıza dair bir strateji."

Müşteri, Ürün ve İş Ortaklıklarıyla İlgili Önemli Başlıklar

  • Veeam Backup for Microsoft Office 365, yıllık sürekli gelirlerde bir önceki yıla göre yüzde 270 büyüme kaydetti. Veeam Backup for Microsoft Office 365, şimdiye kadar 8 milyondan fazla posta kutusunun bulunduğu 75.000'den fazla kurum tarafından indirildi. Veeam, ürünün 3. versiyonunu ikinci çeyreğin başında piyasaya çıkartarak işletmelere 30 kat daha hızlı yedekleme, gelişmiş güvenlik ve iyileştirilmiş müşteri görüntülenebilirliği ve analitiği sağlayarak şirketin Microsoft Office 365 yedekleme pazarındaki üstünlüğünü pekiştirdi.
  • Veeam Bulut ve Hizmet Sağlayıcısı (VCSP) programı, 4.100'ü Veeam Cloud Connect kullanarak Bulut Yedekleme ve DRaaS sağlayabilen 23.500'den fazla iş ortağına sahip.
  • Veeam'in Hewlett Packard Enterprise (HPE), Cisco, NetApp ve Lenovo ile gerçekleştirdiği teknoloji işbirliği satış anlaşmaları sonunda, küresel işbirliği satış ortaklarının genel veri yönetimi hikayesi tamamlanarak bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam işlem sayısında yüzde 327 ve satışta da yüzde 123 büyüme kaydetti.
  • Veeam, mükemmel finansal performansı, yenilikçi çözümleri ve ortak müşterilerin verimli iş sonuçlarına ulaşmalarını sağladığı için HPE 2019 Yılın Global Teknoloji İş Ortağı seçildi.
  • Veeam, ikinci çeyrekte yeni "with Veeam" programını duyurdu. Bu programda, üst düzey büyük ölçekli şirket depolama üreticileri ile işbirliği yaparak Veeam yazılımını sektör lideri depolama ve HCI altyapı donanım ve yönetim kümeleriyle birleştirerek kurumlara kapsamlı ikincil depolama çözümleri sunuyor. Şimdiden duyurulan ExaGrid ve Nutanix çözümlerinin 2019'un ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanıyor.
Okuyucu Yorumları