Veri hırsızlığı: Hiç bilinmeyen rakamlar...

Şirketlerde yaşanan veri hırsızlıklarının ilginç rakamları: Kimler verileri nasıl çalıyor?

USB bellek ile hırsızlık!

Son 12 ayda işten kovulan 900 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kovulanların %60'ı rakip bir firmaya geçme olasılığına karşı yanlarına eski şirketlerinin müşteri listelerini veya önemli verilerin bulunduğu belgeleri de aldıklarını ortaya koydu.

Yapılan araştırmada şirketlerin çalışanlarına karşı davranışlarıyla veri hırsızlığı arasında bir bağlantı da belirlendi. Veri hırsızlığının, çalışanlarına karşı olumsuz davranan şirketlerde %60'larda olduğu ortaya çıktı.

İlginç bir veri de işinden kovulan çalışanların önemli bilgileri nasıl taşıdığı konusunda. Kovulanların %42'lik bir kısmı verileri USB disklere aktarırken, %38'lik kısım e-posta yolunu tercih ediyor. Geri kalan kısım ise verileri CD/DVD gibi medyalara yazmayı tercih ediyor.

Yine ankete göre şirketler de işten kovulanlar konusunda pek hassas davranmıyorlar. Şirketlerin %80'i işten kovulan personelin önemli verilere ulaşmasını engellemek için bir girişimde bulunmuyor. Ayrıca işten kovulanların %24'ü binadan ayrılana kadar iş yeri ağında rahatça dolaşabiliyor.

Okuyucu Yorumları