Verileri internete kargoyla gönderin...

Verilerini internet üzerinde depolayanlara garip bir yöntem önerisi: Kargoya verin...

Kargoyla veri aktarımı!

Teoride Amazon'un bulut bilgi işlem sistemine sonsuz veri yüklemek mümkün. Elbette depolama kapasitesiyle veri aktarımı iki ayrı mesele.

Bu bahar Amazon'un S3 depolama imkanından yararlanmak isteyenler şaşıracak. Herkes değil ama çok büyük miktarlarda veri depolamak isteyenler atadan kalma yöntemler kullanabilecek. Amazon'un tanıttığı yeni sistemde verilerinizi postayla yolluyorsunuz. Bildiğiniz postayla, e-postayla değil. Sabit diske yüklediğiniz verileri kargoya verip Amazon'a postalıyorsunuz, onlar da verileri yüklüyor. Alacağınız verileri yazıp size geri yolluyorlar.

Amazon her depolama cihazı için 80 dolar sabit ücret ve veri aktarımında geçen sürenin her saati için 2.49 dolar ücret alıyor. Bant genişliği kullanılmadığı için bundan para alınmıyor. S3 bulut kullanımı için ödenen ücretler ise aynı kalıyor.

Şimdilik sadece Amerikalı kullanıcılar için mümkün olan hizmet, Avrupa için de açılabilir. Amazon'un bu kararı almasında içeri ve dışarı veri aktarma hizmetini açıkladığı Mayıs ayından bu yana her hafta terabyte'larca veri alıyor.

Okuyucu Yorumları