Verilerimizi topluyorlar... Peki ya sonra?

İnternette bilgilerimizi toplamayan şirket yok gibi... Peki ama bu bilgileri ne kadar kullanıyorlar?

Verileri topluyorlar; ama...

Yeni bir ankete göre İngiltere, Fransa ve Almanya'daki çoğu şirket, kullanıcılardan topladıkları kişisel verileri hiçbir zaman kullanmıyor. Veri depolama sağlayıcısı Pure Storage, Temmuz ayında üç ülkeden 308 ticari uruluşu kapsayan bir ankette, kuruluşların yüzde 72'sinin toplanan verileri daha sonra kullanmadıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Pure Storage tarafından yayınlanan rapora göre, ankete katılanların yüzde 22'si toplanan verileri hiç kullanmadıklarını söylerken yüzde 50'lik bir bölüm ise bazen kullandığını itiraf etti. Yüzde 26 oranındaki diğer bir grup ise toplanan verileri her zaman için kullandıklarını söylüyor.

Kuruluşlar, toplanan verilerin işlenmesinin maliyetli bir iş olduğunu, buna uygun araçlara sahip olmadıklarını ve sürecin çok zaman aldığını söylüyorlar. Çoğu şirket bu nedenlerden dolayı elde edilen verileri değerlendirme imkanı bulamadıklarını belirtiyor.

Avrupa Birliği veri koruma kanunları, kişisel verilerin adil ve yasalara uygun şekilde işlenmesini gerektiriyor. Yürürlükte olan yasa kapsamında kişisel verilerin açık ve meşru amaçlar için toplanabileceği belirtilirken, kurumların ancak mevzuata uygun şekilde kişisel veri depolayabilecekleri belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları