"Verizon, Yahoo'ya teklif götürecek"

Yeni bir rapor, Yahoo'yu satın almak isteyen bu devin önümüzdeki hafta hareket edeceğini söylüyor!

Dev teklif "yola çıktı"

Yahoo'nun web kısmını satmaya çalıştığı artık sır olmasa da, sır olan bir şey var: Firmayla gerçek anlamda kimin ilgilendiği. Bloomberg'e göre ABD'nin mobil hizmet sağlayıcısı Verizon, önümüzdeki hafta Yahoo'ya bir teklif sunma planları yapıyor.

İddia doğruysa Verizon, teklifi "daha tatlı hale getirmek için" Yahoo'nun Japonya bölümünün yüzde 35,5'ini de satın almak istiyor. Ancak Bloomberg'in ismini açıklamadığı kaynakları yanılmıyorsa Verizon'un önemli rakipleri olabilir. İddialara göre Yahoo'ya teklif götürme planları yapan firmalar arasında Google bulunuyor. Google'ın yanı sıra iki öz sermaye fonunun da Yahoo'yu satın almayı düşündüğü ileri sürülüyor.

Ancak şu an için Verizon'un daha ciddi olduğu düşünülüyor. Verizon geçen sene AOL'yi satın almak için 4,4 milyar dolar ödemekten çekinmemişti. Firmanın bu yeni teklif için üç farklı finansal kurumla görüştüğü söyleniyor.

Geçen ay Microsoft'un Yahoo için benzer bir teklif yapacağı konuşulmuştu. Ancak bu kez rapor, Microsoft'un Verizon'un teklifini kısmen destekleyecek bir teklif düşündüğünü iddia ediyor. Microsoft, iddialar hakkında şimdilik herhangi bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları