Vertu'dan lüks Android: Constellation

Parasını nereye harcayacağını bilemeyenlere bir cep daha... Üstelik "acayip bir hediyesi" de var!

Şimdi de Android'e sardılar!

Vertu, lüks telefon modelleri üretmesiyle tanınan bir marka. Nokia'nın Symbian işletim sistemiyle çalışan ve mücevherlerle kaplı ilk telefonları henüz iPhone'ların ortada olmadığı dönemlerde, binlerce dolarlık fiyatlarıyla zenginler için bir prestij sembolü haline gelmişti.

Lüks telefon üreticisi şimdi, iPhone'dan da sıkılmış olan zengin sosyete üyeleri için ikinci Android modelini piyasaya sürdü. Ancak işletim sistemi Android olunca fiyatın düşeceğini sanmayın, Constellation isimli modelin satış fiyatı 6.630 dolar.

Titanyum iskeletinin sırtı hakiki deri ile kaplanmış şekilde piyasaya çıkan telefonların 5 rengi bulunuyor. Telefonu piyasaya sürmeden önce Çin'de ve Rusya'da zor şartlar altında teste tabi tuttuklarını belirten Vertu CEO'su, telefonun lüks olmak adına zorlama bir görüntüye ve tasarıma sahip olmaması için özel önem atfettiklerinin de altını çiziyor.

Vertu daha önce de Symbian'dan Android'e geçmek isteyen jet sosyete üyeleri için Ti isimli bir model piyasaya sürmüştü. Ancak Ti fazla maskülen bulunduğu için özellikle kadın kullanıcıların ilgisini çekmemişti. Şimdi iki model birden piyasada bulunabilecek. Erkeklerin Ti'ye ilgi göstermeye devam etmesi, kadınların ise Constellation'ı satın almak isteyeceği tahmin ediliyor.

Constellation'da Android 4.2 işletim sistemi bulunuyor. Ekran genişliği ise 4.3 inç. Çözünürlük 720p'yi destekliyor. Telefonun işlemcisi 1.7GHz dual-core Snapdragon S4. Cihazın arka yüzünde 13 MP, ön yüzünde ise 1.3 MP kamera bulunuyor. Pil kapasitesi ise 1.800 mAh. Ayrıca NFC özelliği de bulunuyor ki, bu sayede dünyanın her noktasında telefonu bir ödeme aracı olarak kullanmak mümkün oluyor. Bu telefonu alacaklar için olmazsa olmaz bir özellik...

32 GB hafızaya sahip telefonda yüksek hızlı bağlantı isteyenler için LTE de destekleniyor. Vertu'yu satın alanlara ayrıca dünyanın her yerinde sınırsız internet erişimi sunan iPass sistemine abonelik için de indirimli bir teklif sunuluyor. Böylece 270 milyon dolarlık yatıyla 300 bin dolar yakıt parası ödeyip okyanusu geçerek tüm yaz boyunca Akdeniz'de dolaşan dolar milyarderleri, internet faturasından ayda 300-500 dolar tasarruf edebiliyorlar. Jet sosyete için çok kullanışlı bir hizmet daha...

Okuyucu Yorumları