Vestel Pixellence LCD TV'ler satışta

Vestel, görüntü kalitesini mükemmelleştiren Pixellence teknolojisine sahip LCD TV'leri satışa sundu.

Pixellence LCD TV'ler

Vestel, TV görüntü kalitesini yükselten ve dünyada sadece Vestel'de bulunan "Pixellence" patentli görüntü işleme teknolojisiyle üretilen yeni LCD TV serisini Vestel satış noktalarında tüketicilerle buluşturuyor. Vestel Şirketler Grubu'nun İTÜ ARI Teknopark'taki AR-GE firması Vestek'te Türk mühendislerce geliştirilen, birçok üniversiteyle ortak proje olarak yürütülmüş Pixellence (Pixel-Excellence) görüntü işleme teknolojisi, LCD TV'lerde çok yüksek kalitede görüntü elde etmeye olanak tanıyor.

Vestel Pazarlama Genel Müdürü Timur Tuncer, dünya televizyon endüstrisinde düz panelli ekranlara geçişle yaşanan dönüşümün baş aktörü olan LCD TV'lerin görüntü teknolojisindeki iyileştirmelerle sürekli olarak geliştiğini, görüntüde kusursuzlaştırmanın en somut örneklerinden birinin de Vestel'in Pixellence teknolojisi olduğunu belirtti.

Tuncer, Vestel'in zaten kanıtlanmış olan üretim gücünün yanı sıra, yazılım alanında da gücünü Pixellence'la ortaya koyduğunu belirterek "Vestel Pixellence serisi, kusursuz görüntü sistemi arayan tüketicilerin beklentilerinin ötesine ulaşacak; Vestel'i TV sektöründe rakiplerine göre bir adım öne çıkaracak" dedi.

Tuncer, IFA ve CeBIT başta olmak üzere çeşitli uluslararası fuarlarda Pixellence'lı Vestel TV'lerin demolarının sergilendiğini, ürünlerin Avrupa'daki müşterilerden aldığı olumlu tepkiyi Türkiye pazarında da görmeyi umduklarını dile getirdi. Tuncer ayrıca dünyanın en prestijli çip üreticileriyle yapılan anlaşmalar sonucunda, üretilecek çiplerin Pixellence algoritmalarıyla çalışacağını ve bu çiplerin Vestel logosunu taşıyacağını da sözlerine ekledi.

TV'lerde kusursuz görüntü

Dünyada sadece Vestel'de bulunan üstün görüntü işleme teknolojisi Pixellence, Vestel Şirketler Grubu'nun İTÜ ARI Teknopark'ta faaliyet gösteren AR-GE firması Vestek bünyesindeki ileri AR-GE mühendislerince yazılan algoritmalarla geliştirildi.

Pixellence görüntü iyileştirme teknolojisi sayesinde Vestel LCD TV'ler daha canlı, daha keskin, daha detaylı ve daha gerçek görüntüler sunarak televizyon keyfini en yüksek seviyeye çıkarıyor. Vestel Pixellence, aynı anda tüm bu özellikleri bir arada sunmasıyla rakiplerden ayrılıyor.

1. Daha canlı ve gerçek renkler
Pixellence, Renk İyileştirme Algoritması'yla görüntüdeki renk bilgisini algılayıp en üst seviyeye ulaştırarak çok daha canlı ve doğal renkli görüntü oluşturuyor.

2. Daha yüksek kontrast, daha belirgin hatlar
Pixellence, Kontrast İyileştirme Algoritması'yla görüntüdeki kontrast seviyesini algılıyor. Otomatik olarak parlaklık ve kontrastı ayarlayarak çok daha doğal, çok daha net ve çok daha sade bir görüntü oluşturuyor.

3. Daha keskin, daha belirgin detaylar
Pixellence, Keskinlik Artırma Algoritması'yla görüntüdeki tüm keskinlik değerlerini algılıyor. Analiz ettiği değerleri görüntüdeki keskinliği en net görüntü oluşturacak şekilde düzenleyerek maksimum resim performansı elde ediyor.

4. Daha gerçek ten rengi
Pixellence, Ten Rengi Algılama ve Düzeltme Algoritması ile görüntüdeki ten bölgesini algılayıp analiz ederek en optimum ten rengini oluşturuyor. Oluşturulan yepyeni ten rengi sayesinde, görüntüdeki karakterler tüm görüntü içinden ön plana çıkıyor. Böylece, bir filmi seyrederken gerçek ten rengi ile görüntüdeki kişiyi daha ön planda hissedeceğimiz gerçek sinema deneyimi ile çok daha kaliteli bir izleme keyfi sunuyor.


Vestel Tüketici Hizmetleri: (0800) 219 01 12

Okuyucu Yorumları