Video oyunları: Yılbaşında oyun oynamak

CHIP Online sizler için bu senenin en ilgi çekici oyun başlıklarını bir araya topladı...

Özel oyun bölümü!

Korktuğumuz şey iyi ki gerçekleşmedi. Crysis, sadece CryEngine 2 grafik motorunun kanıtlanmasından öte bir oyun. Grafik şöleni yanında oyun sağlam bir hikâye ve yoğun bir atmosfer sunuyor.

Dünya dışından gelen tehlikeleri aşmak için klasik silahlar ve çoklu araç seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca Nano kıyafetiniz de size yardımcı oluyor. Kıyafet sayesinde daha hızlı koşabilir, daha yükseğe zıplayabilir, görünmez olabilir ve keskin vuruşlar gerçekleştirebilirsiniz.

Download: Crysis Demo

FPS: Call of Duty 4

FPS: Call of Duty 4

Güçlü grafikler
Call of Duty 4, CryEngine 2 motorunun sağladığı imkânlarla yarışamıyor ama bu, oyunun saklanması gerektiği anlamına gelmez. Infinity Ward tarafından sağlanan motor, üst-seviye olmayan PC'lerde bile ihtişamlı ve kaymak gibi gözüken bir optik sunuyor. Buna ek olarak iyi bir yapay zekâ ve sürekli değişen ve hiç sıkmayan görevler geliyor.

Download: Call of Duty 4 Demo

Çoklu oyuncu: Unreal Tournament III

Çoklu oyuncu: Unreal Tournament III

Yeni grafik, daha büyük haritalar
Yeni Unreal-Motoru sayesinde Unreal Tournament hiç olmadığı kadar güzel gözüküyor. Detaylı karakter modelleri ve renk zengini patlamalar gerçekçiliği besliyor. Grafikleri yanında Unreal Tournament 3 büyük haritaları ile de öne çıkıyor. Devasa bölüm içerisinde bir noktadan başka bir noktaya hızlıca gitmek için çeşitli araç seçenekleri sunuluyor.

Download: Unreal Tournament III Demo

RPG: Hellgate London

RPG: Hellgate London

Londra'nın ortasında cehenneme giden geçitler açılıyor. Bu geçitlerden sayısız hayalet çıkıyor ve şehir sakinlerini zombi ve benzeri korkunç yaratıklara dönüştürüyor. Kahramanların vakti geldi. Seçime göre birinci şahıs veya üçüncü şahıs perspektifinden karakteri canlandırıyoruz ve kaosa karşı durmaya çalışıyoruz.

Hellgate London, efsane Diablo'nun yanına hiçbir şekilde yaklaşamıyor. Selefte olduğu gibi oyun canavar avlama, nesneler toplama ve bölüm atlamalara dayanıyor.

Download: Hellgate: London Demo

RPG: The Witcher

RPG: The Witcher

Oyuncu, bir canavar avcısı olan Geralt rolüne bürünüyor ve sırasıyla epik maceralara sürükleniyor. Geralt sürekli olarak oyunun gidişatını değiştirecek kararlar vermek zorunda kalıyor. Bu oyunda grafiksel ziyafet görmek isteyenler kılıç, büyü ve simya konularından kendini geliştirmeli.

Download: The Witcher Demo

Strateji: Sudden Strike 3

Strateji: Sudden Strike 3

Bir oyundan, muhteşem grafikler dışında daha fazlasını bekleyenler Sudden Strike 3'e göz atmalılar. Gerçek zamanlı strateji oyunun odağında yapak zekâ var. Mantıklı, zira oyun strateji severlere hitap ediyor. Next7 motoru sayesinde oyun optik açıdan da birçok şey sunuyor.

Download: Sudden Strike 3 Demo

Yarış: Need for Speed Pro Street

Yarış: Need for Speed Pro Street

Drag ve Drift oyun modlarına ek olarak yeni bir karşılaşma türü daha eklendi - Speed Challenge. Ayrıca araba çılgınları araçlarını daha yoğun bir şekilde kişiselleştirebilecekler.

Yeni oyun motoru sayesinde aracınızı sadece görsel olarak değil, performans verileri bakımından da kendinize göre uyarlayabiliyorsunuz. Ne yazık ki Pro Street de birçok yarış oyunu klişesini kullanıyor. Bu konuda bir miktar değişiklik daha iyi olabilirdi.

Download: Need for Speed ProStreet Demo

PS3-Önerisi: Assassins Creed

PS3-Önerisi: Assassins Creed

Oyuncu, Desmond Miles adındaki barmenin rolünü alıyor. Bilim kurgu öğeleri oyunda yüksek gerilim sunuyor ve oyuncuya orta çağdaki Kudüs ve Şam ile ilgili güzel grafik ve ışık efektleri vaat ediyor. Şehirler atmosferik açıdan son derece zengin öğelere sahip. Uçsuz bucaksız tozlu caddeler yerine insanlarla dolu doğal bir ortam söz konusu.

Wii-Önerisi: Super Mario Galaxy

Wii-Önerisi: Super Mario Galaxy

Eski oyun - yeni parlaklık
Super Mario geleneğe bağlı kalıyor. Yeni oyunda bile yine yıldız topluyoruz, canavarlar üzerinden zıplıyoruz ve sayısız birçok bölümü bitirdikten sonra prenses Peach'i kurtarıyoruz. Bu kadar mı yani? Tam tersine! Super Mario Galaxy yeniden tasarlanmış ve şimdiye kadar hiç görülmemiş bir Jump'n Run (zıpla ve koş) hissi veriyor. Buna ek olarak üçüncü boyutun ele geçirilmesi geliyor ki, bu da ufak kahramanımıza tamamen yeni hareketler kazandırıyor.

Xbox 360-Önerisi: Mass Effect

Xbox 360-Önerisi: Mass Effect

Güçlü diyaloglar ve yüz animasyonları
Geliştiriciler özellikle heyecanlı diyaloglara ağırlık vermişler. Bir bilgisayar-diyalogu şimdiye kadar hiç bu kadar gerçekçi olmamıştı. Konuşulan kişinin ruh hali, kompleks yüz mimikleri sayesinde rahatlıkla ve gerçekçi bir şekilde hissedilebiliyor.

Sevindirici bir diğer unsu ise karakter dizaynları. Oyunun hemen başlangıcında kahramanınızı isteğinize göre süsleyebilir ve oyun sırasında gelişmesine tanık olabilirsiniz. Sadece büyük Citadel şehrini keşfediyor olmamız ise yazık. Fakat harita son derece geniş tutulmuş.

Okuyucu Yorumları