Videolarınızla harikalar yaratın

Resim dosyaları üzerinde işlem yapmak kolaydır. Oysa video dosyalarının üzerinde işlem yapmanın ise çok zor olduğunu ve profesyonellik gerektiren bir uğraş olduğunu düşünülür.

Videolarınızla harikalar yaratın

En azından düğünde çekilen videoları VCD yapmak için sizden yüzlerce YTL isteyen kişileri görünce böyle düşünebilirsiniz. Oysa videolar üzerinde oynamak ve çeşitli efektler uygulamak da resimlerde yapılan işlemler kadar kolaydır. Yeter ki kullanacağınız yazılım ile iyi anlaşın.

1- Yazılımı kurun ve kullanmaya başlayın

MAGIX Movie Edit Pro 10 yazılımını http://www.magix.net adresinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Kurulumu başlattığınızda alışılmadık bir sihirbazla karşılaşacaksınız. Bir anda tam ekran olan bu pencerede adım adım devam ederek biraz zaman alan işlemleri başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Zaman almasının nedeni, video ve ses dosyalarınızda kullanabileceğiniz küçük boyutta dosyaların sayıca fazla olması.

2- MAGIX Movie Edit Pro 10’un yetenekleri

Yazılım, hemen bütün popüler video dosyalarını destekliyor. MAGIX Movie Edit Pro 10’u çalıştırdığınızda, arabirimin üst sağ köşesinde bilgisayarınızdaki multimedya dosyaları bulabileceğiniz bir gezgin bulunuyor. Buradan dosyalarınızı seçerek çift tıklamanız, o dosya üzerinde işlem yapmaya başlamanız için yeterli. Video dosyasındaki değişiklikleri saniye saniye görmek isterseniz bu gezginin hemen altında bulunan Timeline butonuna tıklayın. Hem video hem de video ile gelen sesi, grafiklerle bu çizgide görebilirsiniz.

3- Birden fazla video dosyası ile çalışın

Çalışmak istediğiniz video dosyaları birden fazlaysa o zaman seçtiğiniz diğer video dosyasını sürükleyip zaman çizgisine bırakmanız yeterli. Seçili olan videoya efekt vermek de oldukça kolay. Bunun için tek yapmanız gereken, seçim işleminden hemen sonra yukarıda bulunan Effects menüsüne tıklamak. Efektler, ses, video ve yazı efektleri olmak üzere üç grupta toplanıyor. İşin diğer güzel yanı da, uyguladığınız efektlerin nasıl göründüğüne anında bakabilmek ve istenmeyen bir efekt verildiğinde tek tuşla işlemi geri almak. Yazılımı daha değerli kılan özelliği ise ses dosyalarına da hakimiyet sağlaması. Müzik CD’sindeki şarkıları tek komutla istediğiniz biçime çevirebilir, sesteki gürültüleri temizleyebilir ve onlara efektler verebilirsiniz. Bu yeteneklere ayrıca CD/DVD yazmayı, kaset, dijital kamera veya fotoğraf makinenizden kayıt yapabilmesini de eklemeyi unutmayalım.

Okuyucu Yorumları