Virtual PC 2004’ü Test Edebilirsiniz

Microsoft, Virtual PC programının yeni sürümünün tüm fonksiyonları çalışır durumdaki 45 gün sınırlı deneme sürümünü yayınladı.

Virtual PC 2004’ü Test Edebilirsiniz

Virtual PC, Windows altında sanal bilgisayarlar hazırlayan bir program. Bu sanal bilgisayarlara, bir PC üzerinde birden fazla sistemin aynı anda çalışabilmesi içi başka işletim sistemleri de kurulabilir.

Program, Windows 2000, XP Professional ve XP Tablet Edition altında çalışıyor ve Windows 9x, Me, NT, 2000, XP ve Server 2003 sistemleri için sanal bir bilgisayar sunuyor. Ayrıca Linux, BSD, OS/2 ve Novell Netware işletim sistemleri de çalıştırılabilir ancak Microsoft bunlar için herhangi bir destek sunmuyor.

Virtual PC programının arkasında yatan teknoloji Connectix firması tarafından geliştirildi ve geçen sene Microsoft tarafından satın alındı. Microsoft söz konusu yazılım için destek sayfalarında bu programın ayrıntılı bir şekilde tanıtıldığı bir eğitici açıklamalar yayınlıyor.

ABD’de de yaklaşık 130 Dolar’dan satılmaya başlanan Virtual PC 2004’ün Türkiye’de ne zaman yayınlanacağı ve fiyatı hakkında herhangi bir bilgi mevcut değil.

Okuyucu Yorumları