Virüs, spam ve korsanlara karşı araçlar

Kaspersky Labs, güvenlik yazılımları alanındaki ürün yelpazesini güncelledi ve geliştirdi. Anti-Spam Personal isminde yazılım, istenmeyen e-postaları ev PC’nizden uzak tutacak.

Virüs, spam ve korsanlara karşı araçlar

Program, Outlook veya Outlook Express ile beraber otomatik olarak çalışıyor ve alınan iletileri çok basamaklı bir süzgeçten geçiriyor. Anti-Spam’in Linux veya FreeBSD kullanan internet servis sağlayıcılar için de özel bir versiyonu bulunuyor.

Anti virüs ürünleri için güncellemeler
Anti virüs ailesi de güncellendi. Yeni hazırlanan 5.0 versiyonu Linux ve FreeBSD altında çalışan Samba sunucuları ve Microsoft Internet Security and Acceleration Server için düşünülmüş.

Yeni versiyonlar iChecker adında bir teknoloji kullanılıyor. Yazılım, virüs kontrolü için sunucu üzerinde bulunan dosyalar hakkında varolan bilgileri karşılaştırıyor. Şayet sunucuda bulunan dosya hakkında hiçbir bilgi bulunamazsa tam bir virüs taraması gerçekleştiriliyor. Yazılım fiyatı istemci sayısına göre değişiklik gösteriyor ancak 100 istemcili bir sistem için istemci başına 11 Euro ödenmesi gerekiyor.

Korsan saldırılarına karşı firewall
Kişisel firewall Anti Hacker 1.5 versiyonu da satışa sunuldu. Program, ağ saldırılarına karşı koruyor ve Windows XP stilindeki grafik kullanıcı arayüzü ile kullanımı çok kolay.

IP paket filtreleme ve uygulama katmanındaki verilerin süzülmesi için kullanılmasını istediğiniz Port aralığını direkt olarak belirleyebilirsiniz. Potansiyel risk taşıyan tüm bir IP adresi grubu için tek bir kural belirleyebilirsiniz. Bu yazılımın fiyatı ise yaklaşık olarak 40 Euro.

Okuyucu Yorumları