Virüssüz Chrome OS tehlikesi!

Google "virüssüz işletim sistemi" diyor; ama dolandırıcılar Chrome OS'u kullanmaya başladı bile...

Virüssüz Chrome OS tehlikesi!

Google Chrome OS'un virüs tehlikesinden uzak bir işletim sistemi olduğunu söylüyor; ama internet dolandırıcıları Chrome OS'u kötü amaçlarına alet etmenin yolunu şimdiden buldular bile...

Son zamanlarda internetteki en yeni trendleri, en yakından takip edenler sanal dolandırıcılar oluyor. Bildiğiniz gibi Google kendi işletim sistemi Chrome OS'u duyurdu. Chrome OS'un alt yapısını oluşturan açık kaynak kodlu Chromium OS ise konuyu daha yakından incelemek isteyenlerin merakını cezp ediyor. İşte sanal dolandırıcılar bu merakı kullanıp para kazanma peşindeler.

İşte dolandırıcıların yeni Chrome OS taktiği

İşte dolandırıcıların yeni Chrome OS taktiği

Dolandırıcılar arama motoru optimizasyonu teknikleri kullanarak Google'da gerçekleştirilen "chromium os download" araması sonucunda, listelenen siteler arasında üst sıralara kendi sitelerini yerleştirmeyi başardılar. Fakat bu sitelerin aslında Chrome veya Chromium ile hiçbir ilgisi yok. Bu sitelere girildiğinde ziyaretçiler sistemlerinde zararlı bir yazılım olduğu uyarısı görüyorlar ve bu zararlı yazılımı temizlemek için bir program indirmesi öneriliyor. Eğer ziyaretçi bu uyarıya kulak asarsa, korku dolu zamanlar başlıyor. Çünkü asıl zararlı yazılım bu indirilen sözde anti virüs programı.

Scareware olarak da adlandırılan bu sahte anti virüs programı bundan sonra kullanıcının bilgisayarını esir alıyor 49.95 dolar ödeyene kadar da rahat bırakmıyor. Uzmanlar bir benzerinin son zamanların popüler filmi Twilight aramalarında görünen bu sahte sitelere karşı kullanıcıları dikkatli olmaya davet ediyorlar.

Okuyucu Yorumları