Vista için klavye setleri

Vista için tasarlanan WED 7000 ve WED 8000, şık tasarımları kadar fiyatlarıyla da dikkat çekiyor

Vista klavye seti

Vista'dan sonra Microsoft masaüstü klavye ve fare setleriyle de kullanıcıların karşısına çıkıyor. Vista için üretilen Wireless Entertainment Desktops serisinden WED 7000 ve WED 8000'in satışına Amerika'da başlandı.

Yaklaşık 9 metre çapında işlem görebilmenize olanak sağlayan kablosuz klavye ve fareler şık ve ergonomik tasarımlarıyla da dikkat çekiyor. Klavyede özellikle multimedya uygulamalarını kontrol eden pek çok tuş takımı masaüstü uygulamalarını kullanabilmeniz için yardımcı oluyor.

Setin özellikleri

PC veya dizüstü bilgisayarınızda ekrandaki imleçi hareket ettirmeye yarayan gezinti tuşları, multimedya panelinde mesajlaşma yazılımlarını açan Windows Live butonu, Windows Gadget'ları açma, ses veya kanal ayarları yapma gibi çeşitki kolaylıklar sağlayan özel tuşlar bulunuyor. Her iki modelde de 2.4GHz Bluetooth bağlantısı yer alırken şarj edilebilir kablosuz farelerde pil ömrünü gösteren ışık düzeneği de bulunuyor.

Vista için WED 7000 ve WED 8000 klavye seti

WED 8000 modelinin 7000'e göre birkaç artı özelliği daha var. Akıllı ışıklandırma sistemi klavyeye yaklaştığınızda devreye giriyor ve siz bilgisayar başında değilken enerji tüketimini azaltıyor. Bununla bağlantılı olarak Microsoft'un mesajlaşma yazılımları gibi programlarda da dilerseniz bilgisayar başında olmadığınızı karşı tarafa gösterebileceğiniz anlamını da çıkartablirsiniz. Fareyi şarj edebileceğiniz panelin de yer aldığı sette klavye üzerinde 4 USB girişi de var. Böylelikle bilgisayarınıza burası aracılığıyla farklı cihazları bağlamanız için de olanak sağlanıyor.

Genel özellikler:
Şarj edilebilir fare ve akıllı ışıklandırmalı klavye
2.4 GHz Bluetooth teknolojisi
Pil ömrünü gösteren ışık düzeneği
4 USB portu
9 metre çapında kablosuz kullanım imkanı

Fare:
4 yönlü gezinti
Yüksek çözünürlüklü lazer teknolojisi
Yakınlaştırıcı

Klavye:
Gezinti tuş düzeneği
Windows Başlat tuşu
Ultra-ince ergonomik tasarım
Windows Live tuşu
Windows Gadgets tuşu
Media Center başlatma tuşu
Akıllı ışıklandırma sistemi
Multimedya programları için kontrol tuşları
"Favorilerim" bölümüne doğrudan ulaşmaya yarayan tuş
Akıllı enerji yönetimi sağlayan yapı

Vista için tasarlanan klavye ve fare setleri XP yüklü sistemlerde de çalışıyor. Önerilen satış fiyatları ise WED 7000 için 149.99$, WED 8000 için ise 299.99$.

Bilgi için: Microsoft Türkiye

Okuyucu Yorumları