Vista, Mac'lerde daha iyi çalışıyor

Yapılan bir araştırmada Mac bilgisayarların, Windows Vista'yı daha iyi çalıştırdıkları ortaya çıktı.

Vista, Mac'i seviyor

Popular Mechanics dergisinin yayınladığı rapor oldukça çarpıcı: Popüler benchmarking yazılımlarını kullanan Mac ve PC'leri kullanan insanlardan alınan geri bildirimlerden varılan sonuca göre Mac'ler PC'lere göre Windows Vista'yı daha sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyor.

Popular Mechanics'den Glen Derene, bu durumu şöyle ifade ediyor: "Biz Mac ve diğer PC kategorisinde yer alan masaüstü ve laptop sistemler üzerinde testimizi gerçekleştirdik. Teste katılan kullanıcılarımızdan her gün rutin olarak sistemlerinde yaptıkları işi icra etmelerini istedik: internette sörf yapmak, dosya oluşturmak, resimleri upload etmek, müzik çalmak ve Adobe Acrobat dosyalarını indirmek gibi..."

Derene, açıklamasına şöyle devam ediyor: "Bu testin sonucunda Apple bilgisayar galip geldi. Ancak iki işletim sistemi arasında öyle bariz bir fark yok. Yani çok ufak bir farkla Mac ipi göğüslemeyi başardı diyebiliriz. Ancak Vista altında gerçekleştirilen fazlasıyla önemli bazı görevlerin icra edilmesinde Apple açık ara önde yer aldı. Bazı yazılımları diğer sistem daha hızlı yüklerken, genel olarak bakıldığında Mac'e göre oldukça yavaş kaldığı gözlemlendi."

Okuyucu Yorumları