Vista SP1: 15 Şubatta mı yayımlanıyor?

Bazı dedikodular Vista SP1'in çıkış tarihinin 15 Şubat olduğunu iddia ediyor...

Vista SP1, 15 Şubatta

Vista Service Pack 1'in çıkış tarihi gittikçe yaklaşıyor. Tayvan tabanlı DigiTimes dergisi çıkış tarihinin 15 Şubat olduğunu öğrendiğini iddia ediyor.

Habere göre Microsoft belirtilen tarihte Vista hakkında güncellenmiş bir düzenleme yayımlamayı planlıyor. InfoWorld'un bildirdiğine göre başlangıç tarihi şubat ortası: NPD analisti Chris Swenson bu tarihin yüksek bir ihtimalle 15.02 olacağını düşünüyor. Microsoft bu spekülasyonlar hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.

Vista için çıkacak olan Service Pack 1 farklı sürümlerde yayımlanacak. SP1'i elde etmenin bir yolu otomatik güncelleştirmeler üzerinden olacak. Bu metodu çoğunlukla ev kullanıcıları tecrübe edecek. Bu yöntemde sadece gerçekten gerekli dosyalar indirilecek. Başka bir yöntem olarak ise Microsoft SP1 yükleyicisini doğrudan sunacak ve yine iki farklı sürümde: Yaklaşık 450 MB büyüklüğündeki paket İspanyolca, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Japonca dillerini içinde barındıracak. 100 MB daha büyük olan bir diğer paket ise toplamda 36 dil desteği ile gelecek. Son olarak ise firma müşterileri için Slipstream-DVD adındaki içine SP1 entegre edilmiş kurulum DVD'si sunulacak.

CHIP Online'ın Yorumu:
Elbette bahsedilen tarih şu an sadece bir dedikodudan ibaret. Microsoft'un kendisi 2008'in ilk çeyreğini çıkış için belirtti. Fakat geliştiricilerin 31 Martı bekleme ihtimali ise çok düşük. Zira Release Candidate sürümü, SP1'in tamamlandığını ve zaten istikrarlı olarak çalışabildiğini gösterdi.

Okuyucu Yorumları