Vista SP1: Microsoft içeriğini belirledi

Uzun süredir hakkında yerli-yersiz dedikodular yapılan SP1 ile ilgili kesin içerik açıklandı

Vista SP1 içeriği!

Uzun süredir kafada soru işaretleri bırakan Windows Vista'nın ilk servis paketinin ne zaman çıkacağı ve neler getireceği konusunda Microsoft kendisi açıklamada bulundu: Microsoft'un ürün yöneticisi Nick White Vista Weblog'unda çıkış tarihinin (RTM) 2008'in ilk çeyreği olduğunu doğruladı.
Vista SP1: Microsoft içeriğini belirledi
Yeni fonksiyonların yerine SP1, Vista için her şeyden önce güvenilirlik ve performans iyileştirmeleri getirecek. Güvenilirlik gibi konularda Microsoft, Vista'nın güncel ekran kartları ve yazıcılarla daha uyumlu olacağını ve tamamen çalışan bir uyku-modunun sağlanacağını söylüyor. Performans iyileştirmeleri daha çok dosya işlemleri üzerinde etkili olacak. Internet Explorer JavaScript'i daha hızlı işliyor ve bu yüzden sörf sırasında CPU'ya çok daha az bir yük binecek. Ayrıca kullanıcı girişleri daha seri olacak ve sistem dinlenme modundan çok daha hızlı çıkacak.

Genişletilmiş güvenlik iyileştirmeleri dışında SP1 şimdiye kadar çıkmış tüm güncelleştirmeleri barındıracak. Servis Paketi 1 ile ilgili detayları White Paper'da bulabilirsiniz.

Microsoft Mega-Update'i üç farklı şekilde sunmayı planlıyor: "Express" seçeneğinde kullanıcı SP1 içinden sadece ihtiyacı olduğu dosyaları internetten çekecek – 50 MB civarında. Düşük hızlı internete sahip bilgisayarlar içinse "Stand-alone" varyantı planlanıyor. Üreticiler için düşünülen "Slipstream-Varyantı" ile Vista SP1 önyüklü PC'ler üretilebilecek.

Okuyucu Yorumları