Vista SP1: % 50'ye kadar daha hızlı?

Tam sürümünün çıkmasına ramak kala Microsoft yetkilisi SP1 hakkında bazı bilgiler paylaştı...

Vista SP1 karmaşası

Vista SP1: % 50'ye kadar daha hızlı?Nihai sürüme çok bir süre kalmışken Microsoft uzmanı Mary Jo Foley Vista Servis Paketi 1 hakkında bazı içsel detaylar bildirdi. Uzmana göre işletim sistemi SP1 ile her şeyden önce daha hızlı çalışacak.

Foley'in verdiği bilgilere göre Vista dosyaları bir yerden başka bir yere %25 daha hızlı kopyalayacak. Vista olmayan bir sistemden Vista yüklü bir sisteme SP1 sayesinde %45 daha hızlı kopyalama işlemi gerçekleşecek. Uzaktan erişilen, Vista SP1 yüklü bir sistemde ise bu süreç %50 daha hızlanacak.

Ayrıca resim dosyalarının açılması %50 oranında hızlanacak. Bir Firma-PC'sine firma dışı bir ağdan oturum açma işleminde de performans artışı gerçekleşecek.

Diğer geliştirmeler arasında üçüncü parti geliştiricilerin ağ-tanılama-araçları ile olan uyumun arttırılması ve Vista'nın çökmesine sebep olabilecek bir çok problemin çözümü var. SP1'in kurulumundan sonra Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) de eskisi kadar sık uyarılarda bulunmayacak.

CHIP Online'ın Yorumu:
Foley'in ifadeleri, exo performance networkun SP1 RC sürümü ile yaptığı testlerin aksini iddia ediyor. Teste göre Vista, SP1 ile %2 oranında hızlanabiliyordu. Hatta Windows XP, Servis Paketi 3 ile her şeye rağmen %10 daha hızlı olabiliyordu.

Okuyucu Yorumları