Vista ve Windows 7 dengeleri bozuyor

Vista ve Windows 7'nin ortak yanı: İkisi de donanım ve yazılım dengesini bozuyor; ama ters yönde!

Vista ve Win 7'nin ortak yanı

Her yıl donanım değişiyor ama bilgisayarlarımız ne kadar güçlü olursa olsunlar yine de yavaş çalışmayı başarıyor.

Her yıl katlanan donanım gücüne karşın yeni bir oyun, yeni bir işletim sistemi insanın yüzündeki gülümsemeyi siliyor. Moore kanunu donanım gücünün devamlı artacağını söylüyor ancak Microsoft bugüne kadar çıkan her işletim sisteminde, mevcut bütün sistem kaynaklarını kullanarak dengeyi korumayı başardı

Ama bu Windows 7 ile birlikte bozuluyor. Daha önce yaptığımız bir haberde, sizlerle Windows 7'nin son 30 yıldır ilk kez daha fazla sistem kaynağı istemeyen Windows sürümü olduğunu paylaşmıştık.

Haberin devamında: Vista ne yaptı? İşte zincirleme reaksiyon...

Vista'yla bozulan dengeler...

Vista'yla bozulan dengeler...
Windows 7'nin tam tersiydi

Vista'nın başarısızlık sebebi de aslına bakılırsa dengeyi bozması olmuştu. Vista, dengeyi Windows 7'nin tersine bozmuştu: gereğinden fazla sistem kaynağı gerektiriyordu.

Bu da zincirleme bir reaksiyona yol açtı. Normalde kullanıcılar yeni işletim sistemiyle birlikte güçlü bilgisayarlar satın alıyordu. Ancak bu sefer cayan büyük kullanıcı kitleleri Windows XP ye dönmüştü.

Windows XP'ye dönüş de beraberinde ucuz bilgisayar devrini başlattı. Tüketiciler üst modellere değil, ucuz masaüstü PC'lere, ucuz dizüstü bilgisayarlara ve netbooklara yöneldi. Şimdi Windows 7 ile birlikte durum, kullanıcılar üzerindeki şok etkisi yatıştırılarak normale döndürülecek.

Okuyucu Yorumları