Vista'ya 50.000 dolarlık tehdit.

Trend Micro'nun iddiasına göre Vista'nın önemli bir açığını kullanan yazılım 50.000 dolara satışta!

50.000 $'lık açık!

Trend Micro'dan Raimund Genes'in iddiasına göre geçtiğimiz ay bir forumda, Vista'nın önemli bir açığını kullandığı iddia edilen yazılım 50.000 dolara satışa sunuldu. Raimund Genes yazılımın gerçekten çalışıp çalışmadığı ile ilgili henüz kendilerinin de bir bilgiye sahip olmadıklarını ancak yazılımın gerçekten işe yarasa bile, yazılımın sahibinin birkaç örnek vermeden yazılımı satamayacağını belirtti.

Konuyla ilgili Microsoft'tan yapılan açıklamada ise Trend Micro'nun iddiasının dikkate alındığı ama Microsoft ile bu konuda henüz iletişim kurmuş birisinin olmadığı söylendi. McAfee'den Joe Telafici ise konuyla ilgili ilginç ve de komik sayılabilecek bir yorumda bulundu. Joe Telafici, "Dürüst olmak gerekirse fiyatın daha düşük olmasını beklerdim, çünkü etkileyebileceği kullanıcı sayısı yok denecek kadar az."

Virüsün Vista'yı gerçekten etkileyip etkilemediğini ise belki de ilerleyen günlerde öğreneceğiz. Daha önce de duyurulduğu üzere 30 Ocak 2007 itibariyle Vista tüm Dünya'da satışta olacak.

Okuyucu Yorumları