Vista'ya hazır mısın?

Merakla beklenen Windows Vista'yı mevcut bilgisayarınız çalıştırabilir mi?

Vistaya hazır mısın?

Çıktı çıkacak derken bir gün gelecek ve çoğu Windows kullanıcısı Windows Vista'ya terfi etmek isteyecek. MSN Live Messenger, Media Player 11 vb. programlarla Vista'nın Aero renklerine alışan gözlerimiz Vista'ya pek de yabancılık çekmeyecek. Peki, mevcut sistemlerimiz Vista'ya ne kadar sıcak bakıyor?

Windows Vista'yı sorunsuz kullanabilmek için en kesin çözüm tabi ki içinde Vista yüklü yeni bir bilgisayar almak olacak. Fakat yeni bir sistem alarak masraf etmek istemiyorsak Windows Vista'yı satın almadan bilgisayarımızı nasıl sınayabiliriz? Sağ olsun Microsoft bunu bizden önce düşünmüş ve bilgisayarlarımızı Vista için sınamak amacıyla bir program yapmış; Windows Vista Upgrade Advisor. Program Windows Vista'nın web sitesinde yayımlanıyor. Programı indirip bilgisayarımıza kurduktan sonra çalıştırabiliriz. Programı çalıştırdıktan sonra tek yapmamız gereken "Start Scan" tuşuna basıp sonuçları beklemek. Birkaç dakika süren tarama işlemini bitirdikten sonra "See Details" butonuna basıp sonuçları ekranımızda görebiliriz.

Program sisteminizin Vista için uygun olup olmadığını söylemekten öte, hangi Vista sürümünün sisteminize en uygun olduğunu da size bildiriyor. Ayrıca hangi donanım ve yazılım güncelleştirmelerini yapmanız gerektiğini de söylüyor. Ancak Microsoft programın güvenilirliğini %100 doğrulamıyor, çünkü indirdiğimiz Windows Vista Upgrade Advisor da Windows Vista'nın kendisi gibi henüz son sürüm değil. Bu yüzden Microsoft, programın tam sürümü için meraklı kullanıcıların web sitesini takip etmelerini tavsiye ediyor.

Windows Vista Upgrade Advisor programını buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları