Visual Studio 2017 Ortaya Çıktı, İşte Yenilikleri

Microsoft, yazılım geliştiricilerinin kullandığı popüler araç Visual Studio'nun yeni sürümünü tanıttı!

Visual Studio 2017 ortaya çıktı!

Microsoft, dünkü Connect() geliştirici etkinliğinde Visual Studio'nun bir sonraki sürümü Visual Studio 2017'yi duyurdu. Yazılımın Release Candidate sürümü, şu an VisualStudio.com'dan indirilebiliyor.

Microsoft'un bütünleşik geliştirme ortamının (IDE) yeni sürümü, Visual Studio "15" adıyla ortaya çıktı. Yeni bir yükleyici ile gelen yazılımın en küçük yükleme seçeneği, diskinizde 750MB'tan daha az yer kaplıyor ve bu özelliğiyle bir ilke imza atıyor. Tüm özellikleri bir arada istemeniz halindeyse 60GB'ı aşmanız mümkün.

Yazılım devinin yazılım geliştirme ortamının son sürümü, mobil çapraz plaform geliştirmeye odaklanıyor ve bir iOS simülatörü ile geliyor. Visual Studio 2017, geliştiricilerin işini kolaylaştıran IntelliSense üzerinde bazı geliştirmeler yapıyor. Bu geliştirmeler arasında akıllı ön-seçim, filtreleme ve XAML desteği var. Akıllı ön-seçim (Smart Preselection), kod üzerinde bulunduğunuz konumda gerekli olan "hedef türünü" belirliyor ve IntelliSense tamamlama listesinde bu türe uygun öğeleri seçili hale getiriyor.

Visual Studio 2017 Ortaya Çıktı, İşte Yenilikleri

İlk olarak Visual Studio 2015 ile sunulmaya başlanan Code Analysis işlevlerinde de yenilikler var. Bir başka yenilik ise "Tıklamak için çalıştır" adlı yeni hata ayıklama işlevi. Tüm bu işlevlerle ilgil detaylara Microsoft'un blog gönderisinden ulaşabilir veya VisualStudio.com adresinden yazılımı indirerek yenilikleri kendiniz deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları