Vita, kim yüzünden istediği kadar satamıyor?

PlayStation Vita neden bir türlü tutmadı? Aslında cevap, Sony'nin çok da uzağında değil...

PlayStation Vita gerçeği!

PS Vita piyasaya büyük bir gürültü ile çıktı... Çıktı ama ne yazık ki aradığı ilgiyi oyunculardan bulamadığı gibi konsol sahiplerinin de dikkatini çekmeyi çok fazla başaramadı.

İşte bu genel bakışı doğrularcasına bir haber Sony'den gelen açıklamalarla gün yüzüne çıktı. Son üç aydır Sony 1.4 milyon taşınabilir oyun konsolu satıyor. Bu rakamın tam bir milyonu PSP'ye ait ve Vita bu payda sadece 400.000'lik kısmı oluşturabiliyor.

PlayStation Avrupa CEO'su Jim Ryan ise bir internet sitesine verdiği röportajda şunları söyledi; "İçerisinde bulunduğumuz pazarların birçoğunda halen büyük ölçüde PSP satışına sahibiz ve bu satışların çoktan bitmiş olması gerektiğini düşünüyoruz."

Öyle görünüyor ki bu durum Sony'nin bir önceki jenerasyon el konsolu olan PSP için harika bir durum ama eğer firma bir an evvel farklı satış stratejileri uygulamazsa, yeni ürünü olan Vita'nın ömrü düşünülenden çok az olabilir. Sony ise şimdilik gözünü yeni yıl ile birlikte gelecek olan olası satışlara çevirmiş durumda. Bakalım Vita için de 3DS'e yapıldığı gibi bir fiyat düşürme politikası uygulanacak mı?

Okuyucu Yorumları