Vizerra: Google Earth'den daha mı güzel?

Google Earth'ü gölgede bırakan yeni rakip: İşte Vizerra'dan ilk resimler ve indirme bağlantısı...

Google Earth'e sert rakip!

Google Earth uzun süredir iki boyutlu uydu resimlerine üç boyutlu binalar yerleştirme seçeneği sunuyor; fakat sayısız güncellemeye rağmen binalar önceden de olduğu gibi aşırı yapay gözükmeye devam ediyor. Bu yüzden National Geographic'in Rusya baskısı dünyanın en güzel yerlerini mükemmel bir 3B kalitesinde sunan, kendine has bir program yayımladı.

Öncelikle Google Maps'i temel alan bir dünya haritası ile karşılaşılıyor; bu harita üzerinden dünya üzerindeki görülesi yerleri çağrılabiliyor. Gerçi şu ana kadar elde edilen veri tabanı pek geniş değil; ama yine de Tac Mahal veya İnka medeniyetine ait Maçi Piçu şehri gibi nefes kesici manzaralar görmek mümkün. İlerleyen zamanlarda aylık periyotlarla üçer yeni mekân eklenmesi planlanıyor.

Her mekânın ayrı ayrı indirilmesi gerekiyor ki bu da 500 MB'a kadar veri büyüklüklerinde kullanıcının lehine oluyor; zira tüm paketi indirme mecburiyeti ortadan kalkıyor. Mekânlar aynı oyun bölümleri gibi 3B motora yükleniyor ve sonrasında içlerinden serbestçe gezilebiliyor.

Elbette bu zengin grafiklerin donanımsal maliyeti de pek düşük değil: Üreticiler ücretsiz Vizerra programını çalıştırmak için en az iki çekirdekli bir CPU, hızlı ekran kartı ve DSL bağlantısı tavsiye ediyor. Bunların karşılığında programdan neler bekleyebileceğinizi ise resmin üzerine tıklayarak görebilirsiniz.

Download: Vizerra

Okuyucu Yorumları