VLC media player'ın tasarımı değişiyor!

VLC media player'ın tasarımı değişiyor. İşte yeni tasarım için adaylar; sizce en güzeli hangisi?

VLC değişiyor!

VLC ek kodek paketi olmadan neredeyse her videoyu oynatabilen oldukça iyi bir yazılım. Oldukça uzun bir süredir en çok indirilen yazılımlar listelerindeki yerini de koruyor.

Bu harika yazılımın en büyük eksiği ise görselliği. Bu yüzden yeni 1.0 sürümünde VLC'ye yeni bir hava katmak isteyen geliştiricileri bir dış görünüm yarışması başlattı.

Yarışma sonunda mükemmel bir görünüm ortaya çıkacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yarışmanın sert kuralları grafikçilerin yeteneklerini konuşturmalarını ne yazık ki engelliyor. Bu kurallardan en önemlisi ise var olan hiçbir video oynatıcıya benzememesinin gerekmesi.

Fotoğraf galerimizde VLC geliştiricilerinin seçtikleri altı finalistin eserlerini ve indirme bağlantılarını bulabilirsiniz. Biz her ne kadar bu görünümlerin VLC'yi bir numaraya çıkarmanın aksine oldukça derinlere indirebileceğini düşünsek de karar sizin. Ayrıca galerimizde kurallara uymadığı için elenen yarışmacıların eserlerini de bulabilirsiniz.

Download: VLC media player

Ufak bir ipucu: Eğer VLC'nin görünümünden sıkıldıysanız Kantaris'i deneyebilirsiniz. Kantaris görsel açıdan VLC'ye üstün olmasının yanında VLC kodları üzerine kurulmuş olmasıyla performans açısından aşağı kalır değil. Yazılımın ayrıca Last.fm ve albüm kapağı desteği de var.

Okuyucu Yorumları