VLC'nin başı sahtekarlıklarla dertte!

Popüler medya oynatıcı VLC'nin başı bu sıralar oldukça ilginç bir sorun yüzünden dertte!

VLC'nin en büyük belası!

Windows, Mac ve Linux'da çalışan ve hemen hemen tüm video biçimlerini çalabilen ünlü medya çalıcısı VLC player'ın başı, ondan faydalanmaya çalışan bir takım şirketlerle dertte.

Kâr amacı gütmeyen açık kaynak kodlu bir proje olarak geliştirilen VLC, bazı şirketler tarafından içerisine adware ve spyware eklenerek tekrar indirmeye sunuluyor. VLC'yi indirmek istediğinizde, yazılımı geliştiren VideoLan'ın web sitesinden indirmeniz mümkün. Ancak Google veya Bing'de arama yaptığınızda, resmi VideoLan sayfalarının yanında bazı zararlı bağlantılar da yer alıyor.

Bu zararlı bağlantılar, VLC'yi değiştirerek içerisine zararlı yazılım ekleyen bazı şirketlere ait. VLC'nin adını kullanan bu şirketler, sisteminize girmek ve makineniz üzerinden para kazanmak istiyorlar.

VLC: "Google bundan para kazanıyor"

VLC:
Bu sahtekarlıklar, VLC'nin antivirüsler tarafından zararlı olarak işaretlenmesine neden oluyor.

Bu sorunlar, VideoLan takımının başını iki konuda ağrıtıyor: Takımın yazılımı zararlı aktivite ile birlikte anıldığından bazı antivirüsler tarafından işaretlenebiliyor. İkincisi ise arama motorlarının bu konuda bir şey yapmaya pek gönüllü olmaması.

VideoLan'da çalışan geliştiricilerden Ludovic Fauvet, Google'dan bu bağlantıları kaldırmasını istemesine rağmen isteklerinin geri çevrildiğini söylüyor ve ekliyor: "Google bizi yok sayıyor, çünkü bu sahtekarlıklardan para kazanıyor."

Sahte bağlantılar arasında en çok rastlanan adresler ise pinballcorp.com, eorezo.com ve tut4pc.com (bu siteleri ziyaret etmeyin).

VideoLan, kullanıcıları konu hakkında bilgilendirmek ve sahte bağlantıları ortadan kaldırmak için elinden geleni yapıyor. Bize ise programı resmi bir bağlantıdan indirdiğimizden emin olmak düşüyor.

VLC'nin resmi web sitesi: www.videolan.org

Okuyucu Yorumları