VMware ile onbinlerce Windows 7

VMWare'den, Windows 7'nin çıkışını farklı boyutlara taşıyan, yeni sanal bilgisayar yazılımı...

VMware ile onbinlerce Win 7!

VMware, Windows 7'nin çıkışından sonra ESX-tabanlı sanal bilgisayar programının yeni sürümünü tanıttı.

"PC üzerinden IP protokolü" adında yeni bir sistemle çalışacak olan program sayesinde, kullanıcılar gerçek zamanlı ekran görüntüleriyle birlikte on binlerce sanal masaüstü kullanabilme imkanını yakalayacak. Sanal bilgisayarları merak ediyorsanız "Tepeden tırnağa sanal bilgisayar" için tıklayın

Yeni bir protokol riskli bir girişim olduğu için, VMware haberin devamında göreceğiniz firmaları da arkasına almış durumda. Bu yeni protokolün amacı bağlı bilgisayarların offline olarak da yerel kaynaklarla çalışabilmesi, daha sonra bağlanınca senkronize olması.

View 4.0 programı 150 ve 250 dolarlık işletme ve Premier paketlerinde gelecek. Bu paketlerden işletmeler için olan sürümü; vSphere, vCenter ve View Manager programlarını, Premier versiyonu ise bu programlarla birlikte; View Composer ve Thin Client'lar üzerinde çalışılmak için özel olarak tasarlanmış ThinApp programlarını içerecek.

500-1000 değil, 10000'lerce!

500-1000 değil, 10000'lerce!
Bulut bilgi işlemin temelinde sanal bilgisayarlar yer alıyor

VMware firması yeni geliştirdiği "PC üzerinden IP" protokolünün gerçek zamanlı Flash renderlama işlemlerinde kullanıcılara büyük kolaylık getireceğini iddia ediyor. Yönetim bazında düşünüldüğünde ise yeni programla kullanıcıya on binlerce PC kullanımı imkânı verilmiş. Önceki sürümlerde bunun 500-1000 arasında olduğunu düşünürsek bu oldukça iyi bir rakam. Peki, yeni programda Windows 7 için ne gibi artılar olacak?

Vmware vSphere 4.0 da yaptığı değişiklerle birlikte Windows 7 kullanan kuruluşlar için ideal seçim haline gelmeyi planlıyor. Firmalar, vSphere sayesinde farklı Windows paketleri almak yerine sanal işletim sistemleri kullanarak lisanslara yaptıkları harcamaları kısabilecek.

Hem Windows 7, hem Windows XP

Hem Windows 7, hem Windows XP
Windows 7, Windows XP desteği güçlü

VMware özellikle eski Windows XP uygulamalarına da destek sunuyor. Windows 7'nin XP Mode'una benzer bir şekilde vSphere 4.0 ile VMware üzerinden sadece bir Windows 7 kopyası kullanarak hem Windows 7, hem de Windows XP kullanmak mümkün.

Ayrıca VMware bu günlerde View 4.0 üzerinde çalışmalar yapan 4 firmayla ortaklık anlaşması yapmaya hazırlanıyor. Cisco Systems, Dell, HP ve EMC firmaları programlama, saklama, networking ve yazılım konusunda VMware e destek olurken bu firmalardan Cisco ve EMC aynı zamanda servis konusunda da çalışmalar yapacak.

Tepeden tırnağa sanal bilgisayar için tıklayın

Okuyucu Yorumları