Vodafone Arena 11 Nisan'da kapılarını açıyor!

Vodafone Arena, kapılarını 11 Nisan'da Beşiktaşlılara açıyor!

Vodafone Arena açılıyor!

Yaklaşık 2,5 yıldır büyük bir özlemle beklenen Vodafone Arena'nın açılış tarihi, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Vodafone Arena açılış etkinlikleri kapsamında ilk etkinlik 10 Nisan'da protokol katılımı ile gerçekleştirilecek. 11 Nisan Pazartesi oynanacak Beşiktaş - Bursaspor maçıyla da kapılarını taraftarlara açacak.

İnşaat süresi boyunca yaşananlara değinilen ve Vodafone Arena'nın eşsiz konumu ile çok amaçlı özelliklerinden bahsedilen toplantıda, drone aracılığıyla Vodafone Arena'ya canlı bağlanılarak inşaatın son durumu anlık olarak izlendi. Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, şunları söyledi: "Yaklaşık 2,5 yıldır sürdürdüğümüz inşaat sürecinin sonuna geldiğimiz ve statımızı açacağımız güne gelmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte hayalimize ortak olan Vodafone ailesine teşekkür ediyorum. Bu stadın meydana gelmesi için bize güç verdiler. Stat inşaatında sona geldik. Zorluklarla uğraştık. Stadımız yokken her sezon şampiyonluğa oynadık. Taraftarlarımızın büyük bir inancı ve desteği vardı, onlara teşekkür ediyoruz. Vodafone Arena içinde Beşiktaş Müzesi, Türkiye'nin en büyük Kartal Yuvası, Beşiktaş JK Genel Müdürlüğü, Vodafone Arena Cep Merkezi, Vodafone Red Lounge, Vodafone FreeZone Müzik Stüdyosu, moda gösterileri ve yemekli organizasyonların yapılabileceği çok amaçlı bir balo salonu, kurumsal etkinliklerin yapılabileceği lounge alanları, Divan Grubu tarafından hazırlanan ve haftanın 7 günü çalışacak restoranlar ve Denizbank şubesi yer alacak. Türkiye'de bir spor kulübünün yaptığı en büyük yatırımı gerçekleştirerek Beşiktaşlılara ve tüm Türkiye'ye güzel bir eser inşa ettiğimizi düşünüyorum."

Vodafone Arena'yı kendi evleri gibi gördüklerini; inşaatın bitmesini, kendi evlerine taşınacakmış heyecanıyla beklediklerini dile getiren Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, şöyle konuştu: "İstanbul Boğazı görünürlüğüne sahip dünyadaki tek stat olan Vodafone Arena, hem eşsiz mimarisi hem de teknolojik özellikleriyle çevreye uyum sağlayacak ve İstanbul'un dokusu haline gelecek. Böylesine önemli bir konumda bulunan Vodafone Arena, sadece bir stadyum olarak değil aynı zamanda bir eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak konumlandırılarak İstanbul'a hizmet edecek çok amaçlı bir şehir kompleksi olarak inşa edildi. Vodafone Arena içinde Beşiktaş'ın maçlarının yanı sıra, uluslararası müsabakalar, ünlü sanatçıların konserleri, dünyaca tanınmış tasarımcıların defileleri de gerçekleştirilecek. Yalnızca maç günlerinin değil, kültür-sanat faaliyetlerinin de cazibe merkezi olarak her gün gidilebilir, zaman geçirilebilir bir yaşam alanı olacak."

Vodafone Arena'nın, Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olacağına da dikkat çeken Öğüt, şöyle devam etti: "Vodafone Arena'ya dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kurduk. Burada tüm akıllı stadyum altyapısını besleyen veri ve telekom odaları var. 50 bin ziyaretçinin ihtiyacını karşılayacak, yüksek bant genişlikli Wi-Fi, 2G, 3G ve 4.5G geçişine hazır ağ bağlantıları bulunuyor. 1 Nisan'da hayata geçecek 4.5G mobil internet şebekesini abonelerimize ilk günden itibaren en hızlı şekilde ulaştırmak üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Farklı noktalarda konumlandırdığımız ve her birinde farklı içerik yayını yapabildiğimiz dijital ekranlarla ileri yayın teknolojisinin tüm olanaklarından faydalanıyoruz. Avrupa'daki en geniş bant genişliği ve en çok ekranı olacak stadyum da Vodafone Arena olacak. Diğer yandan taraftarlara ve ziyaretçilere zengin içerikli mobil uygulamalar sunacağız. Taraftar ve ziyaretçilere uçtan uca dijital deneyim yaşatacağız. Vodafone Arena'nın en önemli özelliklerinde biri de akıllı stadyumun mimari projenin parçası olması. İnşaatın ilk gününden beri bu vizyonla inşa edilen Vodafone Arena'yı dünyadaki birçok stadyumdan ayıran en önemli özellik bu diyebiliriz."

Okuyucu Yorumları