Vodafone İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu koşuldu.

Milli atletten büyük başarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 24 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada'da gerçekleştirildi. Bu yıl Yarı Maraton, Çeyrek Maraton, Bayrak Yarışı, Masterlar, Business Maraton kategorilerinde koşulan yarı maratonda yaklaşık 7 bin 500 sporcu mücadele etti. 8 ülkeden 50 elit atleti de konuk eden 21 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde Kenya asıllı Türk atlet Ali Kaya 01:00:13'lük dereceyle, kadınlarda ise Kenyalı atlet Viola Chepchumba 01:08:16'lık dereceyle birinci tamamladı.

Erkeklerde Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu kazanan ilk Türk atlet oldu

Kenya asıllı Türk atlet Ali Kaya, erkeklerde 58:23'lük derecesiyle 2010 yılında kırdığı Dünya Yarı Maraton rekorunu hâlâ elinde tutan Eritreli atlet Zersanay Tadesse'yi geçerek büyük bir başarıya imza attı. Erkeklerde Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu kazanan ilk Türk atlet olan Kaya, elde ettiği 01:00:13'lük dereceyle 2015 yılında Adana Yarı Maratonu'nda elde ettiği kendi en iyi maraton derecesi olan 1:01:21'lik dereceyi de kırdı. Geçen yıl 10 km'lik Avrupa Kros Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan Kaya, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi hem 5 bin hem de 10 bin metrede temsil edecek.

Toplam 160 bin TL'lik ödül dağıtıldı

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda dereceye girenlere madalyaları, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ve Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar'ın katılımıyla düzenlenen törende verildi. Yarı maratonda toplam 160 bin TL'lik para ödülü dağıtıldı.

Ender Buruk: "Yarı maratona üçüncü kez ismimizi vermekten mutluluk duyduk"

Vodafone markasının Türkiye'deki ekonomik gelişimin yanında sosyal gelişime de değer katması hedefiyle toplumların birleştiricisi spora destek verdiklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi: "Vodafone Türkiye olarak, tüm spor dallarına önem vermekle beraber maraton gibi geniş kitlesel katılımlı ve global nitelikli spor etkinliklerine ağırlık veriyoruz. Şehir maratonlarının İstanbul'un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel etkinlikler olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na üçüncü kez sponsor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sponsor olduğumuz tüm branş ve disiplinlerde, yalnızca adımızı vermekle yetinmiyor, onlara sponsorluk bedelinden daha fazla iletişim yatırımı da yaparak bilinirliğini ve erişimini artırmaya çalışıyoruz. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu da sadece bir spor etkinliği olarak değil, İstanbul'un global bir marka şehre dönüşmesi hedefiyle de destekliyoruz. Yarı maraton bu yıl yine yerli ve yabancı 7 bin 500'e yakın sporcunun katılımıyla dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada'da coşku içinde tamamlandı. Ayrıca 8 ülkeden 50 elit atleti ağırlayarak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun uluslararası arenada tanınırlığına pozitif bir katkıda bulunduk. Dünyanın en hızlı büyüyen yarış tipi olarak gösterilen yarı maratonu İstanbul'da da büyütmek ve Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu Altın Kategori'ye sokarak dünyanın önde gelen yarı maratonlarından biri yapmak istiyoruz."

Yarı Maraton Sonuçları (21,1 km)

Erkekler

  • Ali Kaya (Türkiye) - 01:00:13
  • Zersanay Tadesse (Eritre) - 01:00:28
  • Leonard Kipkoech Langat (Kenya) - 01:00:37

Kadınlar

    • Viola Chepchumba (Kenya) - 01:08:16
    • Meskerem Assefa (Etiyopya) - 01:09:37
    • Amane Gobena Gemeda (Etiyopya) - 01:09:47
Okuyucu Yorumları