Vodafone, mağazalarını yeniliyor

Vodafone, Türkiye'nin 81 ilinde perakende yüzünü yeniliyor.

Vodafone "değişiyor"

Vodafone, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla "Mükemmel Müşteri Deneyimi" için sürdürdüğü hizmet yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. 81 ildeki 1.200'den fazla mağazasını dijital bir tasarımla yenileyecek olan şirket, mağazalarının dijital dönüşümü için bayi yatırımları da dahil olmak üzere 2 yılda toplam 200 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapıyor. Yenilenen mağazaları ile daha kaliteli dijital hizmet sunmayı ve daha yüksek müşteri memnuniyeti sağlamayı hedefleyen Vodafone Türkiye, şu ana kadar tamamlanan 500 mağazası için "Dijital Açılış Töreni" gerçekleştirdi.

Mobil teknolojilere kolay erişim

Dijital bir tasarımla yenilenen Vodafone mağazaları, son teknolojinin kullanıldığı, dijital deneyimlerin uzman danışmanlar eşliğinde yaşandığı ve rahatlığın öne çıktığı konseptiyle dikkat çekiyor. Modüler ve esnek bir tasarıma sahip olan mağazalarda müşteriler, Canlı Cihaz Deneyim Alanı ile cihazları rahatça deneyimlerken, Teknoloji Alanı'nda (Tech Zone) konunun uzmanı çalışanlardan özel danışmanlık hizmeti alabiliyor. Tüm tarifelerin karşılaştırmalı olarak sunulduğu Tarife Alanı ve dijital müşterilerin ihtiyaçlarına uygun tarifeler ile birbirinden özel Vodafone Red fırsatlarının tanıtıldığı Vodafone Red Alanı da ziyaretçilerin mobil deneyimini zenginleştiriyor. Basit ve kolay anlaşılır şekilde gruplandırılmış sergi alanlarının yanı sıra popüler cihaz ve tarifelerin sergilendiği Vodafone Çok Satanlar Masası da ziyaretçilere rahat bir keşif ortamı sağlıyor. Ziyaretçiler, Aksesuar Alanı'nda, "Redlife" markası altında yüksek kaliteli mobil iletişim aksesuarları ile buluşuyorlar.

81 ilde dijital deneyim

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ, açılışta yaptığı konuşmada, bunun sadece bir mağaza açılışı olmadığını, Vodafone Grubu'nun Türkiye'ye olan güvenini gösteren, hizmet alanında yapılan önemli bir yatırım hamlesi olduğunu vurguladı. Kızıldağ, şunları söyledi:

"Vodafone Grubu'nun tüm dünyada büyük bir yatırımla hayata geçireceği mağazalarındaki yenilenmenin öncü ülkelerinden biri olarak Vodafone Türkiye seçildi. Globalde gerçekleşecek mağaza dönüşümünün büyük bir kısmı Türkiye'yi kapsıyor. Bu güvenle 81 ilde başlattığımız yatırım hamlesiyle Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlayacağız. 2 yılda bayi yatırımlarımız da dahil 200 milyon TL'nin üzerinde yatırımla 1.200'ü aşkın mağazamızı son teknolojilerle yenileyerek, Türkiye'nin her yerinde aynı kalitede hizmet sunmayı ve daha yüksek müşteri memnuniyeti sağlamayı hedefliyoruz. Mağazalarımızı, teknolojiyi müşterilerimiz açısından daha kolay ulaşılabilir hale getirecek şekilde baştan sona yeniliyoruz. Müşterilerimize yeni teknolojileri rahatlıkla deneyimleyebilecekleri daha samimi ve rahat bir ortam sunuyoruz. Vodafone Türkiye olarak, mükemmel müşteri deneyimi sağlamaya yönelik hizmet yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz."

Yeni dönem mağaza planlarında kadınların işgücüne katılımına özel önem vereceklerini kaydeden Kızıldağ, yatırımcılarından çalışanlara sadece kadınların çalışacağı mağazaların da kısa bir sürede duyurulacağına dikkat çekti.

5.000 çalışana eğitim

Öte yandan yeni dönemde mağazalarında 500 ek istihdam sağlayacağını da açıklayan Vodafone Türkiye, mağazalarını yenileme projesi kapsamında çalışanlarına yaptığı yatırımlara da hız verdi. Vodafone mağazalarında, tam donanımlı hizmet sağlamak için özel eğitimlerden geçmiş ve teknoloji konusunda uzman çalışanlar hizmet veriyor. Bu kapsamda, Vodafone Türkiye'nin kurumsal eğitim ve gelişim merkezi Vodafone Red Academy, TEM Yönetim Geliştirme Hizmetleri işbirliğiyle, satış danışmanından mağaza müdürüne kadar tüm çalışanları kapsayan ve Vodafone'a özgü tasarlanmış bir eğitim modülünü hayata geçirdi.

Çevre ve engelli dostu mağazalar

Işıklandırma, kâğıt kullanımı ve çalışanların çevre konusunda bilinçlendirilmesine yönelik eğitimler gibi birçok alanda çevre dostu uygulamaların hayata geçirildiği Vodafone mağazaları, aynı zamanda engelli bireylerin kapıdan kolayca girebilmesi ve mağaza içinde rahatça alışveriş yapabilmesine uygun şekilde tasarlandı.

Okuyucu Yorumları