Vodafone markalı telefonlara ilgi yüksek

Operatör markalı Vodafone telefonlara ilgi yüksek oldu. İşte Vodafone'dan bazı ilgi çekici rakamlar

Vodafone ceplere ilgi yoğun

Türkiye'de operatör markalı telefonları pazara ilk kez sunan Vodafone, Şubat başında Vodafone 945 ile lansmanını yaptığı Vodafone markalı cihaz kampanyası ile toplamda 4 farklı modeli ayda 1 TL'ye satışa çıkarmıştı. Vodafone; Vodafone 547, Vodafone 840, Vodafone 845 ve Vodafone 945 modelleri ile 1,5 ayda toplamda 100 bin telefon satışını geçerek operatör markalı telefon satışlarında kendi rekorunu kırdı.

GfK Araştırma Şirketi'nin Şubat 2011 Türkiye mobil iletişim pazarı akıllı telefon satışlarını mercek altına alan araştırmasına göre Vodafone; Vodafone 945 ve Vodafone 845 akıllı telefon modelleri sayesinde yüzde 12,3 pazar payı ile telefon üreticileri arasında ikinci sıraya yükseldi. Vodafone Markalı Telefon Kampanyası'na katılan abonelerin Kasım 2010 - Şubat 2011 dönemlerindeki aylık internet kullanımı karşılaştırıldığında aylık ortalama veri trafiği üç kat artış gösterdi. Şubat 2011'de cepten aylık Facebook kullanımı Kasım 2010'a göre yüzde 136 oranında artarak 14,8 saate yükseldi.

Gökhan Öğüt'ün açıklamaları

Gökhan Öğüt'ün açıklamaları
Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt

Konu ile ilgili açıklama yapan Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt şunları söyledi: "Akıllı telefonlar küresel mobil iletişim sektöründeki ağırlıklarını hızla hissettiren cihazlar olarak öne çıkıyor. Teknik kapasiteleri açısından bilgisayarlarla kıyaslanabilir duruma gelen bu cihazlara yönelik büyük bir tüketici ilgisi olduğunu görüyoruz. Müşterilerimizin bu telefonlara erişiminin önündeki en önemli engellerden birisi fiyat idi. 'Her gün daha fazla bireye ve kuruma dünyanın en ileri iletişim teknolojilerini erişilebilir kılarak, ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşıma' misyonuyla ayda 1 TL'ye, hem şık bir tasarıma, hem de güçlü teknik özelliklere sahip Vodafone 945 ile birlikte toplamda dört Vodafone markalı telefonu satışa sunduk.

Abonelerimiz tarafından en çok tercih edilen Cep Avantaj tarifeleriyle sunduğumuz Vodafone markalı telefonlar, "Internet Yılı" olarak belirlediğimiz 2011 senesinin başlangıcında kısa sürede büyük ilgi gördü. Onları daha fazla memnun edebilmek için çalışmalarımızı bundan sonra da aynı kararlılıkla ve istekle sürdüreceğiz ve bu çalışmalarımız ile pazardaki öncülüğümüzü sürdürmeye kararlıyız."

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları