Vodafone Türkiye'ye Altın Stevie" Ödülü!

Vodafone Türkiye, kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalarıyla uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı.

Vodafone Türkiye'ye ödül

Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, ulusal ve uluslararası düzeydeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Vodafone Türkiye, dünya çapında başarılı kadın girişimci, yönetici ve çalışanların yanı sıra kadınlara yönelik örnek çalışmalarıyla dikkat çeken organizasyonları da ödüllendiren 16. Stevie İş Hayatında Kadın Ödülleri'nde "Altın Stevie" aldı. Vodafone Türkiye, bu yıl dünyanın dört bir yanından 1.500'ü aşkın başvurunun yapıldığı Stevie İş Hayatında Kadın Ödülleri'nde, teknoloji ve satış fonksiyonlarında kadın çalışan oranını artırmak amacıyla hayata geçirdiği İçindeki Gücü Keşfet Programı, Teknolojide Kadın Gücü Programı, Teknolojide Kadın Staj Programı, Satışta Kadın Staj Programı; ayrıca, çalışanlarını aile içi şiddete karşı desteklemek amacıyla yayınladığı Aile İçi Şiddet Prosedürü ile "Kadınların Güçlenmesi ve Desteklenmesi" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Vodafone Türkiye'nin Stevie'de elde ettiği başarıyı değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bayram, şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak, kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmeleri için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye özen gösteriyoruz. İş süreçlerimizden başlayarak toplumsal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği sağlama hedefiyle çalışıyoruz. Çeşitliliği, iş yapış biçimimizin bir parçası olarak görüyor ve kültürümüzün merkezine koyuyoruz. Şirketimizde kadın ve erkeklerin eşit olanaklardan faydalanabildiği bir kurum kültürü yaratılmasına önem veriyoruz. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz projelerle global iş dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Stevie İş Hayatında Kadın Ödülleri'nde ödül almaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Ödül alan projelerimizden İçindeki Gücü Keşfet, Teknolojide Kadın Gücü, Teknolojide Kadın Staj Programı ve Satışta Kadın Staj Programı ile şirketimizde teknoloji ve satış fonksiyonlarında kadın çalışan oranını artırmayı; Aile İçi Şiddet Prosedürü ile ise aile içi şiddetin belirtilerinin tanınmasını, çalışanımıza destek olmayı ve çalışanlarımızın konuyla ilgili doğru adreslere yönlendirilmesini hedefliyoruz. Vodafone Türkiye olarak, uluslararası düzeyde takdir gören başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz."

Kadın işgücüne tam destek

Vodafone'un Teknolojide Kadın Gücü Programı ile teknoloji departmanında çalışan yönetici adayları ve yöneticiler için mentorluk süreci ile desteklenen bir gelişim programı sunulurken, Teknolojide Kadın Staj Programı ile üniversitelerin mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinde, teknoloji/telekomünikasyon alanında kariyer yapmak isteyen 4. sınıftaki genç kadınlara mezun olmadan önce Vodafone Teknoloji Fonksiyonu'nda staj yapma imkânı sağlanıyor.

Vodafone ayrıca, satış ekibinde kadın çalışanlar için farkındalık yaratılması, iç iletişim ağı oluşturulması, yetkinlik ve kişisel etki alanlarının gelişiminin sağlanması, dış platformlarda yer almalarının sağlanması ve fonksiyonel uygulamalarla desteklenmesi hedefiyle İçindeki Gücü Keşfet Programı'nı; potansiyeli yüksek, teknoloji/telekom sektöründe satış alanında kariyerini ilerletmek isteyen 4. sınıfta okuyan kadın öğrenciler için ise Satışta Kadın Staj Programı'nı hayata geçirdi.

Vodafone'un Teknolojide Kadın ve Satışta Kadın Staj Programları'na katılan öğrenciler, 6 aylık staj dönemi boyunca farklı bölümlerde çalışarak bilgi ve tecrübelerini pekiştiriyor. Ayrıca, farklı fonksiyonlardan direktörlerle bir araya gelerek onlardan ilham alıyor ve eğitimlerle de kendilerini yaklaşan mezuniyet ve kariyer hayatlarına hazırlama imkânı buluyorlar. Programların bir başka önemli özelliği ise öğrencilerin mezun olurken Vodafone Discover Genç Yetenek Programı alımlarına öncelikli olarak dahil edilmeleri.

Bugüne kadar Teknolojide Kadın Gücü Programı'nı 115, İçindeki Gücü Keşfet Programı'nı ise 106 kadın tamamladı. 2019 yılında Teknolojide ve Satışta Kadın Staj Programları ile staj yapan öğrencilerin %78'i Discover Genç Yetenek Programı ile kariyerlerine Vodafone'da devam etmeye karar verdi.

Aile içi şiddetle mücadele

Vodafone'un Türkiye dahil faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde aile içi şiddete karşı çalışanlarına destek olmak amacıyla yayınladığı Aile İçi Şiddet Prosedürü, aile içi şiddetten doğrudan veya dolaylı etkilenen çalışanlar için sağlanan hakların yanı sıra şiddete uğramaları halinde çalışanın başvuracağı şirket dışı kanalları belirtirken, şiddet türleri ve tanımları hakkında da detaylı bilgiler içeriyor. Bu kapsamda, şiddete maruz kalan çalışanlara 10 güne kadar ek izin ve finansal destek verilirken, çalışma arkadaşına aile içi şiddet uygulandığını öğrenen bir çalışan ise talep etmesi halinde şiddet mağduru arkadaşına destek olabilmek için 2 güne kadar izin alabiliyor. Çalışanlar, Aile İçi Şiddet Destek Hattı aracılığıyla psikolojik ve hukuki destek de alabiliyor. Vodafone, bu çalışmasıyla, dünyada faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde Aile İçi Şiddet Prosedürü yayınlayan ilk şirket oldu.

Hedef, kadınlar için en iyi işveren olmak

Vodafone Grubu, 2025'e kadar kadınlar için dünyanın en iyi işvereni olma hedefiyle, kadın çalışanların desteklenmesine yönelik çeşitli programlar hayata geçiriyor. Bu kapsamda, kariyerine ara vermiş orta ve üst düzey yönetici pozisyonundaki kadınları iş hayatına geri kazandırmak üzere dünyanın en büyük işe alım programı "ReConnect"i başlatan Vodafone, bu programla 3 yıl içinde 26 ülkede 1.000 kadına ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, dünyada ilk kez Vodafone tarafından uygulamaya alınan "Özel Doğum İzni" politikası, kadın çalışanlara en az 16 hafta tam ücretli doğum izni ve işe döndükleri tarihten sonraki ilk 6 ayda haftada 30 saat tam ücretle çalışma hakkı veriyor.

70'i aşkın ülkeden 10 binin üzerinde başvuru

2002 yılından bu yana uluslararası şirket ve organizasyonları yıl içinde gösterdikleri performans ve sosyal hayata yansıyan pozitif katkıları çerçevesinde ödüllendiren Stevie Ödülleri, dünyanın en saygın iş ödülleri arasında yer alıyor. "Asya-Pasifik Stevie Ödülleri", "Almanya Stevie Ödülleri", "Amerika İş Ödülleri", "Uluslararası İş Ödülleri", "Ortadoğu Stevie Ödülleri", "Stevie İş Hayatında Kadın Ödülleri", "Stevie Büyük İşverenler Ödülleri", "Satış ve Müşteri Hizmetleri Stevie Ödülleri" olmak üzere 8 farklı alanda düzenlenen Stevie Ödülleri yarışmalarına her yıl 70'i aşkın ülkeden 10 binin üzerinde başvuru oluyor. Büyüklüğü ve faaliyet alanı fark etmeksizin tüm kurumlara açık olan, aynı zamanda çalışanların da ödüllendirildiği Stevie Ödülleri, dünyanın dört bir yanında üstün kurumsal performans gösteren birey ve kurumlara veriliyor.

"Uluslararası İş Ödülleri" ve "Amerika İş Ödülleri"nin yaratıcıları tarafından düzenlenen "Stevie İş Hayatında Kadın Ödülleri"nde bu yıl 8 ayrı komitede 160'ın üzerinde jüri üyesi, Yılın Girişimcisi, Yılın Yöneticisi, Yılın En Yenilikçi Şirketi, Yılın Startup'ı gibi onlarca farklı kategoride 1.500'ü aşkın başvuruyu değerlendirdi.

Okuyucu Yorumları