Vodafone UK: "iPhone 4S'i güncellemeyin"

iPhone 4S kullanıcılarına "iOS 6.1'e sakın geçmeyin" uyarısı geldi. Peki ama neden?

"iPhone 4S'i güncellemeyin"

İngiltere'de iOS 6.1'e geçmek isteyen iPhone 4S'li Vodofane kullanıcıları, operatörlerinin uyarısı üzerine bir süre daha beklemek zorunda kaldılar.

Vodafone UK, abonelerine gönderdiği kısa mesajda Apple'ın mobil işletim sisteminin son sürümü iOS 6.1'de internet performansını ve bağlanmayı etkileyen sorunlar bulunduğunu söyledi. Apple, bu sorunlarla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmış değil. ancak Vodafone'a göre Apple, sorunları onayladı ve onarım için üzerinde çalışmaya başladı.

Vodafone'un web sitesinde yer alan bilgilere göre sorun, ağa bağlanmayı zorlaştırabildiği gibi SMS gönderip almayı ve internete bağlanmayı da sorunlu bir hale getirebiliyor. "Apple, yazılımsal sorunu gidermek üzere çalışıyor. "Bu bağlantı sorunları ara ara meydana geliyor" diyen Vodafone, Apple'ın incelemeleri bitene dek iPhone 4S kullanan kimseye iOS 6.1'e geçmeyi önermiyor.

Geçtiğimiz ay yayınlanan, geçen hafta jailbreak'lenen iOS 6.1 güncellemesi, iPhone, iPad ve iPod touch'lar için birtakım küçük yenilikler ve düzeltmeler içeriyordu. Yeni sürümde şimdiye dek önemli bir sorun ortaya çıkmamıştı.

Okuyucu Yorumları