Vodafone Widget yarışması sonuçlandı

Vodafone'un düzenlediği Widget geliştirme yarışması sonuçlandı. İşte dağıtılan ödüller...

Widget yarışması sonuçlandı

Vodafone Türkiye'nin, mobil internet deneyimini hiç olmadığı kadar kolaylaştıran ürünü Webşın Opera Mini'nin 5.0 sürümü için 18 yaşını dolduran herkese açık olarak düzenlediği Widget Geliştirme Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Kocaeli Üniversitesi'nden Gürel Yıldız, ikinciliği Osmangazi Üniversitesi'nden Bektaş Mesut Şıvgın, üçüncülüğü Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Talha Erdemli aldı.

Transfer edilen verinin boyutunu %90'a kadar küçültülerek, cep telefonundan web sayfalarına erişimi hızlandıran ve internette gezinmek için kullanımı en kolay tarayıcı niteliğini taşıyan WEBŞIN Opera Mini üzerinde çalışacak Widget'ları geliştiren gençler başta Vodafone Türkiye'de staj olmak üzere çeşitli ödüllerin sahibi oldu.

4 Mart'ta başlayan yarışma WEBŞIN Opera Mini'nin yeni versiyonunda kullanılmak üzere geliştirilen çok sayıda Widget'ın farklı kriterler ışığında değerlendirildiği zorlu bir mücadeleye sahne oldu. Widget geliştirme yarışmasına Türkiye genelinde 75 farklı üniversiteden başvuru geldi.

Genç yazılımcılara destek

Genç yazılımcılara destek

Vodafone'un genç yazılımcıları teknolojik yenilikçilik teşvik etmek, yeni fikirleri desteklemek ve hayata geçirme fırsatı sunmak için düzenlediği yarışmada, ilk üçe giren gençlere Vodafone Türkiye'de staj imkanı sağlandı. Bunun yanı sıra finale kalan ilk 10 Widget'ı geliştiren tüm yarışmacılara Acer dizüstü bilgisayar, kısa listeye kalan diğer 10 Widget'ı geliştiren yarışmacılara ise Nokia N97 akıllı telefon hediye edildi. Yazılım becerilerini sergilemek ve sektörel alanda kendilerini göstermek isteyen gençlerin geliştirdikleri Widget'lar www.simdiseninsiran.com adresi üzerinden yarıştı.

Ön değerlendirme sonrasında bilişim ve iletişim dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri üyeleri tarafından belirlenen Widget'lar arasında üçüncü olan Döviz adlı Widget anlık döviz bilgilerini cep telefonunuza taşırken, ikinci sırayı alan Sine Seans Widget'ı ise Türkiye çapında tüm sinema salonlarındaki film ve seans bilgilerini cep telefonuna ışınlıyor. Birinciliği kazanan Gürel Yıldız'ın geliştirdiği Wordilator isimli Widget'ı ise İngilizce kelime dağarcığını geliştirmek isteyenlere yardımcı oluyor.

Nasıl değerlendirildiler?

Nasıl değerlendirildiler?

Yarışma jürisi Vodafone Türkiye'den Ürün ve Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Phil Patel, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Rengin Onay, Genişbant ve Uygulamalar Bölüm Başkanı Ayşe Ufuk Ağar, Vodafone Group Widget Geliştirme ve Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Müdürü Amer Hasan, Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı ve BT Haber Yazı İşleri Müdürü Fatih Sarı, Pozitron Kurucu Genel Müdürü Fatih İşbecer, Teakolik.com Kurucusu Hamza Şamlıoğlu, e-Tohum Platformu Kurucusu Burak Büyükdemir ile C-Section Kurucu ve Yönetici Ortağı Enis Orhun'dan oluştu. Jüri, ön değerlendirmeyi geçen widget'ları yaratıcılık, kullanım kolaylığı ve kullanıcıya fayda kriterlerine göre değerlendirerek finalistleri belirledi.

Vodafone Türkiye Ürün ve Hizmet Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Phil Patel yarışmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'de mobil yazılımın gelişimine katkıda bulunma ve bu konuda dünya çapında bir oyuncu olma fırsatı sunan Vodafone Widget Geliştirme Yarışması, gençlere uluslararası düzeyde ses getirecek Widget'lar geliştirmek için benzersiz bir ortam sağladı. Genç yazılımcı arkadaşlarımız parlak fikirlerini başarılı bir şekilde uygulamalara yansıttı. Finale kalan Widget'ların her biri kendi alanında farklı yenilikçi özelliklere sahip. Finale kalan genç arkadaşlarımızla birlikte çalışma fırsatı bulacak olmamızdan ayrıca mutluluk duyuyoruz."

Oyun, bilgi, eğlence, müzik, e-kitap, sosyal topluluklar, spor ve Mashups (hibrid web uygulaması) kategorilerinin yer aldığı yarışma sonunda dereceye giren Widget'lar Vodafone Türkiye'de lanse edilen Webşın Opera Mini 5.0 üzerinde kullanıma sunulması planlanıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları