Vodafone'dan "HEFORSHE" kampanyası

Vodafone, türkiye dahil tüm dünyada "HEFORSHE"ye destek kampanyası başlattı.

Vodafone'dan "HEFORSHE" !

"Teknoloji Hayatın Hizmetinde" vizyonuyla kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlendirilmesine yönelik yatırımlar yapan Vodafone, Birleşmiş Milletler'in (BM) toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için tüm erkekleri harekete geçmeye davet ettiği HeForShe küresel dayanışma hareketine destek vermeye başladı. Vodafone Grubu'nun dünya genelinde başlattığı HeForShe destek kampanyası kapsamında, 100 bin erkeğin HeForShe destekçileri arasında yer alması hedefleniyor. Böylece HeForShe hareketinin tüm dünyada 1 milyar erkeğe ulaşma hedefine %1'lik katkıda bulunmayı öngören Vodafone, kampanyaya özel olarak oluşturduğu www.heforshe.org/vodafone adresinden tüm erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi için imza vermeye davet ediyor.

Gökhan Öğüt: "Kadınlarımıza Dijital Dönüşüm ile güç katmayı sürdüreceğiz"

Dünya Kadınlar Günü'nde sosyal medyada yayınladığı "Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarına Dijital Dönüşüm ile güç katmaya devam edeceğiz" mesajıyla HeForShe hareketine katıldığını belirten Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Vodafone Grubu'nun destek kampanyası hakkında şunları söyledi:

"Vodafone Grubu olarak, tüm dünyada imkânı olmayan kadınların yaşamlarını iletişim teknolojilerinin gücüyle dönüştürerek ekonomik ve sosyal hayata tam katılımlarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda önemli bir adım daha attık ve her yaştan erkeği cinsiyet eşitliğinin sözcüsü haline getiren, bu konuda sessizliği bozarak harekete geçmeye davet eden HeForShe dayanışma hareketini iletişim teknolojilerinin gücü ile desteklemeye başladık. Şahsen ben de bir eş, iki kız çocuk babası ve erkek bir yönetici olarak, hem iş hem de özel hayatımda kadınların güçlendirilmesi için üzerime düşen görevleri yerine getirmeye büyük önem veriyorum. Vodafone Grubu olarak, HeForShe hareketi kapsamında başlattığımız 100 bin imza kampanyasına Türkiye'den de önemli bir katılım bekliyoruz."

"Önce Kadın ile 582 bine yakın kadına ulaştık"

Vodafone Türkiye'nin "Önce Kadın" diyerek yola çıktığını kaydeden Öğüt, şöyle devam etti:

"Şirketimizde sadece iş dünyası için değil; sağlıklı, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde olmazsa olmaz unsurlardan birinin kadınlar olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye Vodafone Vakfı'nın sosyal inisiyatifleri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği ile Nisan 2013'te hayata geçirdiğimiz 'Vodafone Önce Kadın' programı ile kadınlarımızın iletişim ihtiyaçlarını çözmenin yanı sıra ekonomiye eşit katılmalarını ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmalarını da destekliyoruz. Türkiye'de ilk kez kadınlara yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetlerimizi tek çatı altında topladığımız 'Vodafone Önce Kadın' programından bugüne kadar 582 bine yakın kadın faydalandı. Bununla birlikte, kurumumuz içinde kadın ve erkeklerin eşit olanaklardan faydalanabildiği katılımcı bir yönetim anlayışına da büyük önem veriyoruz. Şirketimizin her seviyede kadın temsiline ilişkin somut, ölçümlenebilir ve takip edilebilir hedefleri bulunuyor. Bu hedefler, kadın çalışan oranımızın sektör ortalamasının üzerinde olmasında önemli rol oynuyor. Bugün itibariyle, telekomünikasyon sektöründe kadın çalışan oranı %23,2 iken, Vodafone %41 ile sektörün yaklaşık iki katı kadın çalışana sahip. Orta ve üst düzey pozisyonlarda kadın çalışan oranımız %28 iken, küresel inovasyon şirketimiz OKSİJEN'de çalışan ekibimizin %33'ü kadınlardan oluşuyor. Bu konudaki kurumiçi çalışmalarımızla, KAGİDER'in 'Fırsat Eşitliği Modeli' sertifikasına hak kazanan ilk GSM şirketiyiz. Bundan sonra da Vodafone olarak, kadınlarımızı ekonomik ve sosyal anlamda güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz."

Colao, "Etki Şampiyonu" oldu

Vodafone, BM Kadın Birimi Küresel İyi Niyet Elçisi Emma Watson'ın öncülüğünü üstlendiği HeForShe küresel dayanışma hareketinin özel sektör, kamu ve akademi çevrelerini bir araya getiren "10x10x10 Etki Programı"nda da yer aldı. 10 üst düzey yönetici, 10 devlet başkanı ve 10 üniversite başkanının ortak çabayla cinsiyet eşitliğinin sağlanması için önemli taahhütlerde bulunduğu bu programa Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao da üst düzey yönetici kategorisinde "Etki Şampiyonu" olarak katıldı.

Vodafone'dan 3 önemli taahhüt

HeForShe hareketinin "10x10x10 Etki Programı"ndaki 10 şirketten biri olan Vodafone, bu doğrultuda bazı önemli taahhütlerde de bulundu. Buna göre Vodafone, kadınların güçlendirilmesine destek olmak üzere iletişim teknolojilerine erişimlerini artıracak, faaliyet gösterdiği ülkelerde kız çocuklarının eğitimine destek sağlayacak ve halihazırda 7.500 üst ve orta düzey yönetici pozisyonunda kadın çalışan oranını 2020 yılına kadar %30'a çıkaracak.

Okuyucu Yorumları