Volkswagen araçların kilit sisteminde büyük risk!

1995'ten beri satılan neredeyse bütün Volkswagen modellerinde önemli bir güvenlik açığı keşfedildi!

Volkswagen araçlarda büyük açık!

Güvenlik araştırmacıları yeni bir keşif sayesinde yazılım tanımlı radyo (SDR) teknolojisini yüz milyonlarca arabanın kilidini uzaktan açmak için kullanmanın bir yolunu buldu. Wired'da yer alan habere göre söz konusu bulguların bu hafta gerçekleştirilecek bir güvenlik konferansında sunulması bekleniyor.

Araştırmacılar konuyla ilgili iki farklı türden savunmasızlığın olduğunu ifade ediyor. Bunlardan ilki; yeni Golf tabanlı modeller dışında 1995'ten beri piyasaya sürülen bütün Volkswagen'leri etkiliyor.

İngilitere'deki Birmingham Üniversitesi'nden Flavio Garcia'nın liderliğindeki bir hacker gurubu tarafından gerçekleştirilen çalışmada gizli bir Volkswagen bileşenine tersine mühendislik uygulandı ve böylece firmanın çoğu modelinde ortak olan bir kriptografik şifre değeri ortaya çıkarıldı.

Tek başına bir şey ifade etmeyen bu değer, tekil bir aracın uzaktan kumanda şifresi üzerindeki özgün değerle birleştirildiğinde bu aracın kilidinin açılabildiği fark edildi.

Yine benzer bir sürecin sonunda ortaya çıkan ikinci savunmasızlık ise aralarında Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel ve Peugot olmak üzere çok daha fazla markayı etkiliyor.

Okuyucu Yorumları