Volkswagen, Ceza Ödemeye Devam Ediyor!

Volkswagen, dizel emisyon skandalının üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen, dosyayı halen kapatabilmiş değil!

Volkswagen, ceza ödemeye devam ediyor!

Volkswagen, halen dizel emisyonu skandalının ödemelerini tamamlamış değil. Reuters, otomobil üreticisinin US Environmental Protection Agency için fazladan 200 milyon dolar ödemeye yapacağını söylüyor. Bu kaynak, VW'nin dizel emisyonu hilesinin yarattığı kirliliği azaltmak için kullanılacak.

Firma, üç yıl içerisinde 2.7 milyar dolar harcamayı kabul etti ancak bu fazladan ödeme, emisyon sınırlarını aşan 80.000 3 litrelik dizel için kullanılacak. Daha önceden sadece 2 litrelik araçlar hesaba dahil edilmişti.

Araçların kendilerine ne olacağı ise henüz belli değil ancak bir yargıç, 19 Aralık tarihine kadar zaman tanımış durumda. Volkswagen, 20.000 üç litrelik aracı geri satın alabilir ve geri kalan 60.000 aracın emisyonlarını düzeltebilir.

Bu araçlar, ABD emisyon kanunlarını 2 litrelik modeller kadar fazla aşmıyor: Sınırların 40 katına çıkan 2 litrelik araçlar yerine "sadece" dokuz litre üzerine çıkmakta. Ancak düzenleyicilerin kuralları bozan her aracı kararlara dahil etmek istedikleri açıkça görülebiliyor...

Okuyucu Yorumları