Volkswagen'in Mobil Şarj Robotu, Çalışırken İlk Kez Böyle Görüntülendi

Volkswagen'in elektrikli araçları bulundukları her yerde şarj etmeyi amaçlayan "sevimli" mobil şarj robotu, iş başındayken ilk kez görüntülendi.

VW'nin sevimli şarj robotu" göründü

Volkswagen'in prototip EV şarj robotunun pratikte nasıl çalışacağını artık daha net bir şekilde biliyoruz. VW, mobil şarj robotunun gerçek dünyada nasıl çalışacağı ile ilgili ilk kez bir video yayınladı. Bu sevimli prototip robot, EV'leri belirli şarj alanlarının dışında da şarj edebilme yeteneğinin yanı sıra sevimli bir "yüze" sahip. Ayrıca batarya kasasını taşırken yüzü aydınlanıyor. Kısacası bu robotun oldukça dostane göründüğü söylenebilir.

Hemen yukarıdaki video da görebileceğiniz gibi, robot otonom olarak çalışıyor ve bir uygulama ya da aracın kendisi ile iletişim kurarak çalışıyor. Şarj kapağını açmanız veya robota bağlantıyı kesmesini söylemeniz gerekmiyor. Ayrıca robot temel olarak sadece batarya kasasını aracınızın yanına getirip bağlantıyı kurmakla (ve söküp geri götürmekle) görevli olduğu için aracınız şarj olurken diğer araçlara da hizmet verebiliyor. Şarj sistemi ID 4 gibi VW modelleri düşünülerek tasarlanmış olsa da, diğer EV'lerle de çalışabileceği tahmin ediliyor.

VW henüz şarj robotunun ne zaman sunulacağını açıklamış değil. Ama robotun 2021'in başlarında sunulması bekleniyor. Özel EV şarj alanları halen oldukça nadir olduğu için bu tür bir otomasyonun, otoparklarda ve aracınızın bataryasının zayıf kalacağı diğer yerlerde oldukça kullanışlı olduğu kesin.

Okuyucu Yorumları