Volkswagen'den Almanlara dizel teşviği

Volkswagen Almanya'daki kullanıcılarına yeni dizel arabalara geçmeleri için teşvik verecek...

Volkswagen'den dizel teşviği

Volkswagen hala dizel araçları satmaya kararlı ve kendi ülkesindeki potansiyel dizel yasaklarını geciktirmek için dizel sahiplerini daha yeni araçlar kullanmaya teşvik etmek için çalışmalara başladı.

Volkswagen, eski dizel araç sahiplerinin araçlarını yeni veya hafif kullanılmış Volkswagen araçları ile değiştirmeleri için çeşitli teşvikler sunacağını duyurdu. Bu program için seçilen dizel araçlar, Euro 1'den (1992'de kurulan) Euro 4'e (2005) kadar güncel olmayan Avrupa emisyon standartlarına uygun olan araçlardan oluşuyor.

Almanya genelinde araç sahipleri, satın alınan aracın büyüklüğüne bağlı olarak 1,500 ila 8,000 Euro (yaklaşık 1.700 $ ve 9,200 $) arasında bir çevresel teşvik için uygun sayılacaklar. Volkswagen, tam teşviğin sadece iki grup için geçerli olduğunu belirtiyor: Eski araçlarını değiştirmek için yeni dizel VW satın alan ülkenin herhangi bir yerindeki Almanlar ve herhangi bir motora sahip yeni bir araba satın alan Almanya'nın en yoğun kirli 14 şehirdeki Almanlar.

Teşviğin kısmi bir versiyonu, Almanların az kullanılmış otomobil satın almaları için de geçerli olacak. Teşvik, aracın büyüklüğüne bağlı olarak indirgeme ile yukarıda belirtilen tam ödemenin yüzde 50 ila 75'i arasında bir miktara sahip olacak. Az kullanılan araçların, motorları söz konusu olduğunda, alıcının bu 14 şehirden birinde yaşamasında konusunda herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

Ayrıca, satın alınan yeni aracın büyüklüğüne göre belirlenen, 500 Euro ila 7 bin Euro arasında değişen, Euro 4 ya da Euro 5 dizel araçların takas değerini artıran bir değişim primi de bulunmaktadır. Ancak bu sadece ülkenin en kirli 14 kentinde yaşayan Almanlar için geçerli. Alman federal motor otoritesi de bu teşvikler konusunda uygun vatandaşlara posta gönderecek.

Bu teşviğin çevre için iyi olmasının yanı sıra, herhangi bir Alman kentinde dizel yasakları yürürlüğe girecek olursa zarar görecek olan Volkswagen için de iyi olacak. Yoldaki en kirli dizellerin sayısının azalması, böyle bir yasağın önlenmesine yardımcı olabilir ve dizeller hala Avrupa'da etkileyici miktarlarda satışa sahipler. Bir yasağın devreye girmesi halinde, yeni dizel VW'lerin alıcıları unutulmayacak – Almanya'da şehirlerin dizel yasaklarını devreye sokmaları durumunda, yeni dizel araçlarını farklı bir araç ile değiştirebileceklerine yönelik bir garantisi de sunuluyor.

Okuyucu Yorumları