Volkswagen'in yeni amiral gemisi olması planlanan ID Aero elektrikli sedan duyuruldu

Volkswagen'in 2023 yılında piyasaya sürmeyi planladığı ve yeni amiral gemisi modeli olması beklenen ID Aero resmi olarak duyuruldu.

Volkswagen'in yeni amiral gemisi geliyor: ID Aero

Volkswagen'in en yeni konsept otomobili ID Aero elektrikli sedan duyuruldu. ID Aero, VW'nin EV serisinin amiral gemisi olarak tanımlanıyor (en azından Project Trinity gelene kadar) ve tarzı şaşırtıcı olmasa da, oldukça güzel görünüyor.

ID Aero, mevcut Arteon'dan biraz daha uzun ve temelde 2019'un mükemmel Space Vizzion konseptinin daha üretime hazır detaylara sahip bir fastback sedan versiyonuna benziyor. Şekli ve akıcı tavan çizgisi, ID 5'in görünümünün daha zarif bir versiyonu olarak tanımlanabilir ve kontrast oluşturan siyah tavan, kontur boyunca hoş bir alüminyum kanata sahip. ID Aero, VW'nin EV ışık çubuklarının şimdiye kadarki en iyi uygulamasına sahip, ancak Space Vizzion'un havalı petek alt girişlerini korumuyor gibi gözüküyor. Kısacası, ID Aero ile ilgili gösterilenlerin neredeyse tamamı, çok radikal bir sorun yaratmadan kolayca üretim aşamasına geçilebilir gibi gözüküyor.

0.23'lük sürtünme katsayısı Arteon'dan 0.03 daha iyi ve ID Aero konseptini Tesla Model 3 kadar aerodinamik hale getiriyor. Volkswagen, ID Aero'nun MEB mimarisine dayandığını söylemenin ötesinde güç aktarma organları hakkında ayrıntı vermedi, ancak marka Avrupa WLTP döngüsünde 620 kilometre menzil talep ediyor. Bu, ABD'nin daha muhafazakar Çevre Koruma Ajansı döngüsünde 480 kilometrenin üzerinde bir menzile denk gelecektir. Dört tekerlekli çekiş sunan çift motorlu bir versiyonla arkadan çekişin standart olması tahmin ediliyor.

ID Aero'nun üretim versiyonu ilk olarak 2023'ün ikinci yarısında Çin'de piyasaya sürülecek ve VW'nin FAW ve SAIC kollarından iki versiyon sunulacak. Ancak aynı zamanda Kuzey Amerika ve Avrupa'da da satılacak ama bu bölgelerde tasarım ve teknik özellikler açısından muhtemelen bazı farklılıklar göreceğiz…