Volkswagen'in sorunları bitmiyor...

Emisyon skandalı nedeniyle zor günler yaşayan Volkswagen'in başındaki belalar bitmiyor!

Bir yeni sorun daha!

Emisyon skandalı ve sorunlu kontak anahtarları nedeniyle Volkswagen ve General Motors'un son zamanlarda yeterince fazla problemle karşılaştıkları kesin. Ancak görünene göre, firmaların problemleri bu kadarla sınırlı değil.

Federal güvenlik düzenleyicilerinin söylediklerine göre bazı VW ve GM modellerindeki yan hava yastıklarının şiddetli bir şekilde patlama ihtimali bulunmakta. Bu durum da, daha eskiden ortaya çıkan, 12 otomobil üreticisi tarafından üretilen 19 milyon arabadaki daha eski ön hava yastıklarının sorunlarını akıllara getiriyor.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) yöneticisi Mark Rosekind tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, kaç aracın durumdan etkilendiğinin bilinmediği, ancak ajansın araştırmalarının yeni hava yastıkları ve yan hava yastıklarını içermek üzere genişletildiği söylendi.

Takata üretimi hava yastıklarının problemi, şiddetli bir şekilde patlayabilmeleri ve yolcu bölümüne küçük, şarapnel benzeri metal parçaları fırlatabilmelerinden kaynaklanıyor. En azından sekiz ölüm ve yüzlerce yaralanma bu sorundan kaynaklanmış gibi gözüküyor.

İnceleme, bu yaz mevsiminde bir 2015 VW Tiguan'daki Takata yan hava yastığının patlaması ile beraber genişletilmeye başlandı. Geçtiğimiz hafta sonu, Takata'nın yan hava yastıklarının güvenlik testlerini geçemediğini söylemesi ile beraber General Motors, yaklaşık olarak 400 aracını geri çağırdı.

Okuyucu Yorumları