Volkswagen'in yeni yatırımı ortaya çıktı!

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli otomobil pazarında önemli bir adım atıyor.

Volkswagen'den yeni fabrika!

Bundan sadece birkaç yıl önce dünyanın açık ara en büyük otomobil üreticisi Toyota Group'tu... Ne var ki Volkswagen Group, kısa dönemde zirveye yerleşti. Ne de olsa VW; Audi, Seat, Skoda, Porsche, Lamborghini hatta Bugatti gibi markaların hakimiyetine sahipti.

Birkaç yıl önce yaşanan dizel-emisyon skandalı gündemde kalsa da, Volkswagen Group bir şekilde zirvede kalmayı başardı. Otomobil devi artık, çok daha farklı teknolojilere imza atıp, zirvedeki yerini koruma amacında... Şirketin ürettiği elektrikli otomobiller, sektörde ciddi fark yaratacak seviyede.

VW, Amerika Birleşik Devletleri'nde dev bir firma açmayı hedefliyor. Bu firmada, öncelikli olarak elektrikli otomobil üretilecek. Firma 30.000 ve 40.000 dolarlık fiyat aralığında satışa sunulacak araçları, ABD'nin Tennessee bölgesinde üretecek. Elektrikli araçların üretimin 2020 yılında gerçeklikle buluşma bekleniyor. Volkswagen, Çin'deki Şangay'daki fabrikasına yaptığı yatırımsa 50 milyar dolar seviyesindeydi. Benzer bir yatırım Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennessee fabrikasında tekrarlanacak.

Okuyucu Yorumları