Volkwagen ve Audi'ler için geri çağırma!

Çok sayıda Volkswagen ve Audi otomobili, yangın riski nedeniyle geri çağrıldı!

Volkwagen ve Audi'ler için geri çağırma!

Emisyon skandalı ile uzun süre gündemden düşmeyen Volkswagen, şimdi 3 farklı geri çağırma ile bir kez daha haberlere konu oluyor. Ama bu geri çağırmaların büyük kısmı, Volkswagen'a ait olan Audi markasını içeriyor.

İlk geri çağırma, 2007-2012 Audi Q7 ve 2009-2012 Audi Q5'leri içeren 143.214 aracı içermekte. Sebep ise, yakıt doldurma bağlantısının kırılma ihtimali bulunması. Bu olduğunda da yakıt yere dökülebiliyor ve bu da tahmin edilebileceği üzere ciddi bir yangın tehlikesi oluşturuyor. Dizel modeller bu sorundan etkilenmemekte ve sadece benzinli modeller çağrıya dahil.

Audi'nin onarımı, hasarlı bağlantıları değiştirmek ve yakıt pompasını korumak için lastik bantlar kullanmaktan oluşmakta. Firma henüz çatlakların sebebini bulmuş değil. Parçaların Kasım ayında tedarik edilmesi bekleniliyor.

İkinci geri çağrı ise sadece 28.249 aracı kapsamakta ve bunlar Audi A6 ve A7 sedanlardan oluşmakta. Bu modellerin motor kaputlarının altında bulunan yakıt pompası sızdırma yapabiliyor ve bir kez daha bu durum, yangın riskini ortaya çıkartıyor. Audi bu sorunu, garanti başvurularının ardından fark etmiş durumda.

Bunun çözümü de yakıt pompasının ve hortumunun değişimi ancak otomobil üreticisi, yedek parçaların ne zaman tedarik edileceğinden henüz emin değil. Audi, hortumun içerisindeki yakıt basıncını 2012 yılında değiştirmişti ve söylenenlere göre bu, sızıntıları azaltmıştı.

Üçüncü geri çağırma ise 2015-2016 Volkswagen Golf, Golf SportWagen ve GTI'ın yanı sıra 2015-2016 Audi A3 dahil olmak üzere 11.0042 aracı kapsamakta. Buradaki sorun, buharlaşma emisyon sistemini içermekte. Gaz tankının içerisindeki lastik mühürler, gazın buharlaşma sistemi içerisinde toplanarak yoğunlaşmasına sebep olabiliyor ve bu da kömür filtre için sorun yaratıyor. Araç sahipleri, yakıt sızıntıları veya araçta benzin kokusu fark edebiliyor. Volkswagen, parçaları tedarik ettiğinde bunları da değiştirecek...

Okuyucu Yorumları